Κάστανο κομπόστα

images_akastana-komposta-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κάστανα 700 γρ
    Νερό 2 φλυτζάνια τσαγιού    
    Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Κανέλα ξυλάκι 1 τεμ    
    Γαρύφαλλα 2 – 3 τεμ    
    Βανίλια 1/2 κουταλάκι γλυκού    

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κάστανα, τα χαράζουμε λίγο με ένα μαχαίρι και τα βράζουμε σε κατσαρόλα για 5 λεπτά μέσα σε νερό για να τα καθαρίσουμε εύκολα. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε βγάζοντας όλη την φλούδα τους.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 2 φλυτζάνια νερό, τα κάστανα καθαρισμένα,την ζάχαρη, την κανέλα,τα γαρύφαλλα και την βανίλια,τα σκεπάζουμε και τα βράζουμε για περίπου 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν λίγο (προσοχή να μην μας λιώσουν). Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/