Κουνέλι λεμονάτο

images_akoyneli-lemonato-chefoulis.gr_-600x407.jpg

Υλικά

    Κουνέλι ή λαγός 1 με 2 κιλά
    Ελαιόλαδο 2 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Χυμός λεμονιού 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Σκόρδο 2-3 σκελίδες    
    Πατάτες 1 1/ 2 κιλό
    Αλάτι – πιπέρι
    Ρίγανη
    Νερό για βράσιμο ίσα να σκεπαστούν τα υλικά    

Εκτέλεση

Σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κουνέλι ή τον λαγό κομμένο σε μερίδες, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε αλάτι- πιπέρι και ρίγανη. Αδειάζουμε κι ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας για 80 λεπτά περίπου. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τις σοτάρουμε και στην συνέχεια τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κουνέλι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/