Γλυκά ψωμάκια με παπαρουνόσπορο

images_gluka-psomakia-me-paparounosporo-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την ζύμη

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό κοσκινισμένο    
    Γάλα 2 ποτήρια νερού    
    Αυγά 2 χτυπημένα    
    Ζάχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού    
    Ξηρή μαγιά στιγμής 2 φακελάκια    
    Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Ηλιέλαιο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού  

 

Για την γέμιση

    Ζάχαρη 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού    
    Βούτυρο φρέσκο 100 γρ λιωμένο    
    Παπαρουνόσπορος 50 γρ    

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα χλιαρό,την μαγιά,τα αυγά χτυπημένα,την ζάχαρη,το αλάτι και το ηλιέλαιο.Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μέρη. Ανοίγουμε με πλάστη σε 4  στρογγυλά φύλλα. Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε κάθε φύλλο που ανοίξαμε ξεχωριστά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και στο τέλος πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο. Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια περίπου 4 εκ.Πιάνουμε κάθε κομμάτι στο χέρι μας και το ανοίγουμε ελαφρώς σαν τριαντάφυλλο. Τα στρώνουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς  για 25-35 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/