Χοιρινές μπουκίτσες φούρνου

images_xoirines-mpoukitses-fournou-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Πατάτες 5-6    
    Χοιρινές μπριζόλες 3-4 λαιμού
    Κρεμμύδι 1 κομμένο σε ροδέλες    
    Σκόρδο 1 σκελίδα λιωμένη    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού    
    Αλάτι-πιπέρι κατά βούληση    
    Ρίγανη 1 κουταλιά γλυκού    
    Μέλι 1 κουταλιά γλυκού    
    Μουστάρδα 1 κουταλιά γλυκού    
    Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλιά γλυκού    
    Πορτοκάλι 1 τον χυμό του    
    Λεμόνι 1 τον χυμό του    
    Κύβος ψητού κρέατος προαιρετικά    
    Νερό 1/2 ποτήρι περίπου για το ψήσιμο    

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μπριζόλες, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια (μπορούμε να τις αφήσουμε και ολόκληρες). Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι ροδέλες. Λιώνουμε το σκόρδο. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Βάζουμε τις μπριζόλες μας, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Το διάστημα που αφήνουμε τις μπριζόλες στο ψυγείο μπορούμε να βάλουμε στο ταψί μας τις πατάτες, να τις βρέξουμε ελαφρώς με το μείγμα που φτιάξαμε και να τις αφήσουμε να ψηθούν πρώτα μόνες τους ελαφρώς (όχι να παραψηθούν). Στην συνέχεια βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί, τον κύβο ψητού κρέατος (προαιρετικά) και νερό 1/2 ποτήρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40-45 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

* Το παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμα την ώρα που ψήνεται.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/