Τυρόπιτα με σιμιγδάλι

images_turopita-me-simigdali-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φύλλο κρούστας 1 πακέτο εμπορίου    
    Γάλα 2 ποτήρια νερού μεγάλα    
    Σιμιγδάλι 6 κουταλιές σούπας γεμάτες    
    Τυρί φέτα 500 γρ    
    Μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας    
    Πιπέρι λευκό 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό    
    Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε να διαλυθεί το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη, τη μαργαρίνη,το αλάτι,το πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Βουτυρώνουμε ένα  μεγάλο ταψί, στρώνουμε τα περισσότερα φύλλα στον πάτο, ρίχνουμε το μείγμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (4 φύλλα). Αλείφουμε με λίγο λιωμένη μαργαρίνη, τρυπάμε την πίτα με ένα καλαμάκι σε διάφορα σημεία ώστε να βγαίνει ο  αέρας κατά την διάρκεια του ψησίματος και την βάζουμε  να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  για περίπου 45 – 50 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/