Φτιάξε διακοσμητικά με κοχύλια & πετρούλες

images_26_korniza.jpg

Τα διακοσμητικά με κοχύλια & πετρούλες που θα μαζέψεις από την παραλία μπορούν να αναδείξουν παλιά αντικείμενα του σπιτιού. Οι 3 προτάσεις που ακολουθούν είναι ιδανικές για εσένα που είσαι αρχάρια στο να φτιάχνεις μόνη σου πράγματα. Επίσης, είναι εξαιρετική πρόταση για να περάσετε ένα υπέροχο δημιουργικό πρωινό με τα παιδιά!

Κορνίζα με βοτσαλάκια

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία παλιά-ακόμα και φθαρμένη κορνίζα,  μικρά βοτσαλάκια και διάφανη κόλλα. Ανάλογα αν η κορνίζα σου είναι από χαρτί, δέρμα, ξύλο ή μέταλλο αναζήτησε την κατάλληλη κόλλα.
Πως θα τη φτιάξεις: Συγκέντρωσε τα υλικά σου. Ξεσκόνισε καλά την κορνίζα. Πλύνε τα βοτσαλάκια και στέγνωσέ τα καλά. Αν τα θες πιο γυαλιστερά, τρίψε τα με ένα βαμβακερό πανί, το οποίο θα έχεις νοτίσει με λίγο ελαιόλαδο. Η συνέχεια είναι απλή: βάζε κόλλα στα βοτσαλάκια και κόλλησε το ένα δίπλα στο άλλο πάνω στην κορνίζα.

Καδράκια με πετραδάκια της θάλασσας

καδράκια με πετρούλεςΑυτά τα καδράκια με πετραδάκια είναι η απόδειξη ότι μπορείς να στολίσεις με εξαιρετικά λίγα χρήματα τους τοίχους ενός χολ, του μπάνιου ή του γραφείου. Το μόνο που θα χρειαστεί να αγοράσεις είναι τα γύψινα καδράκια από τα ειδικά καταστήματα «φτιάξ’ το μόνος σου», καθώς στο σπίτι θα έχεις λίγο σχοινί και μία κόλλα.
Πώς θα τα φτιάξεις: Συγκέντρωσε τα υλικά σου. Αποφάσισε ποια θα είναι τα σχέδια που θα φτιάξεις πάνω στα καδράκια και, αν νομίζεις ότι θα σε βοηθήσει σχημάτισε ελαφρά τα πάνω στο γύψο με ένα μολύβι.  Τα υπόλοιπα είναι απλά: βάζεις κόλλα στα πετραδάκια και τα κολλάς στα γύψινα καδράκια. Αφού στεγνώσουν, περνάς το σχοινί και έτοιμα για κρέμασμα.

Τασάκι με κοχύλια

τασάκι με κοχύλια Αναζητάς εύκολους τρόπους να προσθέσεις καλοκαιρινές πινελιές στη διακόσμηση του σπιτιού σου;Τα διακοσμητικά με κοχύλια & πετρούλες είναι αυτό που σου λείπει. Η πρόταση αυτή τη φορά; Βάλε κοχύλια στα τασάκια σου. Όπως βλέπεις και στη φωτογραφία τα κοχύλια ταιριάζουν τέλεια σε γαλάζια τασάκια, όμως ακόμα κι αν έχεις διάφανα ή λευκά το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου όμορφο.
Πώς θα το φτιάξεις: Συγκέντρωσε τα κοχύλια σου, πλύνε τα και στέγνωσέ τα καλά. Για να γίνει πιο όμορφο το τασάκι σου αφιέρωσε λίγο χρόνο για να  φτιάξεις μικρές στοίβες με τα κοχύλια που έχουν το ίδιο μέγεθος. Υπολόγισε ότι θα χρειαστείς 4 πιο μεγάλα για να βάλεις στις γωνίες, ενώ το τέλειο είναι να έχεις και δύο κωνικά, τα οποία θα βάλεις διαγώνια, για να δημιουργήσεις τις υποδοχές για τα τσιγάρα.

πηγή: helloladies.gr