Smart Snacks! Τι μπορείς να πάρεις μαζί σου στην παραλία.

images_26_1000834_m.jpg

O καιρός σε έχει ξεμυαλίσει. Το μυαλό ταξιδεύει. Και με την πρώτη ευκαιρία φοράς το μαγιό σου και πηγαίνεις στην παραλία.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί με τις βουτιές σου ανοίγει και την όρεξη.

Πριν όμως αφεθείς στον πρώτο παχυντικό πειρασμό που θα βρεθεί μπροστά σου, σκέψου πως αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να ετοιμάσεις μερικά σνακ κερδίζεις και χρήματα και πολλές-πολλές θερμίδες.

Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς σου δίνει επιλογές ελαφριών και θρεπτικών σνακ που μπορείς να πάρεις μαζί σου στην παραλία χωρίς να επιβαρύνεις τη σιλουέτα σου.

 
Τορτίγια με καπνιστό σολομό

Υλικά: 1 πίτα τορτίγια με 60γρ, καπνιστό σολομό, 2 φέτες τυρί χαμηλών λιπαρών, 1 φέτα ντομάτα και μαρούλι

Τι σου προσφέρει; Εκτός από ελαφριά αλλά ιδιαίτερη γεύση ένα τέτοιο σνακ είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β1, ασβέστιο και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Προάγει τον ταχύ μεταβολισμό των θρεπτικών ουσιών και την ορθή απορρόφηση τους. Πλούσιο σε πρωτεΐνες, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι βοηθά στη μείωση του λίπους.

 
Σαλάτα ντομάτα, καρότο

Υλικά: 1 σαλάτα ντομάτα, καρότο και 3 φέτες κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών

Τι σου προσφέρει; Ένα γεύμα πλούσιο σε ασβέστιο, αλλά και σε λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που αγαπά την υγεία του οργανισμού και συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού. Μάλιστα, η δράση του λυκοπένιου είναι πιο αποτελεσματική χάρη στο συνδυασμό ντομάτας με ημίπαχο τυρί.

 
Φρουτοσαλάτα

Υλικά: 4 βερίκοκα, 250γρ καρπούζι, 250γρ πεπόνι & 80γρ κίτρινο τυρί.

Τι σου προσφέρει; Αποτελεί μία εξαίρετη επιλογή, αφού προσφέρει στο σώμα πληθώρα θρεπτικών ουσιών όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το κάλιο και δρα αντιοξειδωτικά προστατεύοντας την υγεία του δέρματός μας.

Κοτοσαλάτα

Υλικά: 150γρ κοτόπουλο, 1 ντομάτα, 200γρ μαρούλι & 150γρ αθότυρο λιωμένο

Τι σου προσφέρει; Σε βοηθά να αισθανθείς αμέσως ότι χόρτασες, προστατεύει το πεπτικό σύστημα και θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας.

Κριαράς Νικόλαος

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος