7 Θαύματα του νερού

images_26_7529577s_m.jpg

Οι περισσότεροι από μας πίνουμε νερό με βάση τη δίψα μας. Ωστόσο, η δίψα είναι σημάδι ότι έχουμε ήδη πάθει αφυδάτωση. Η ακριβής ποσότητα νερού που πρέπει να πίνουμε εξαρτάται από το μέγεθός μας, το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας, τον καιρό και την γενικότερη υγεία. Πάντως, θα πρέπει να πίνουμε τόσο νερό, ώστε να μην διψαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

1. Διατηρήστε τη σιλουέτα σας με το νερό

Προσπαθείτε να χάσετε βάρος; Το νερό ενισχύει το μεταβολισμό και σας βοηθάει να αισθάνεστε χορτάτοι. Αντικαταστήστε τα αναψυκτικά με νερό και προσθέστε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα για να αισθανθείτε μεγαλύτερο κορεσμό.

2. Το νερό σας γεμίζει ενέργεια

Εάν αισθάνεστε εξάντληση ή έντονη ατονία, δοκιμάστε να πιείτε νερό. Η αφυδάτωση είναι ένας από τους συνήθεις ύποπτους της κούρασης. Η σωστή ποσότητα νερού θα βοηθήσει την καρδιά σας στην κυκλοφορία του αίματος και στην κατανομή οξυγόνου στα κύτταρα του σώματος.

3. Μειώστε το στρες με νερό

Περίπου το 70-80% του εγκεφαλικού ιστού αποτελείται από νερό. Εάν είστε αφυδατωμένοι, το σώμα και το μυαλό σας στρεσάρεται. Εάν αισθάνεστε δίψα, τότε έχετε ήδη αφυδατωθεί. Να έχετε πάντα κοντά σας ένα ποτήρι ή μπουκαλάκι νερό και να πίνετε τακτικά.

4. Χτίστε τους μυς με νερό

Η κατανάλωση νερού αποτρέπει τις μυϊκές κράμπες και λιπαίνει τις αρθρώσεις του σώματος. Όταν είστε καλά ενυδατωμένοι, μπορείτε να κάνετε άσκηση για περισσότερη ώρα χωρίς πόνο.

5. Θρέψτε το δέρμα σας

Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες είναι πιο έντονες όταν είστε αφυδατωμένες. Το νερό είναι η κρέμα ομορφιάς της φύσης. Η κατανάλωση νερού ενυδατώνει τα κύτταρα του δέρματος, κάνοντας το πρόσωπό σας να φαίνεται νεώτερο.

6. Καλή εντερική λειτουργία με το νερό

Μαζί με τις φυτικές ίνες, το νερό είναι σημαντικό για τη λειτουργία του εντέρου. Εάν το σώμα σας είναι αφυδατωμένο, το σώμα σας απορροφά όλο το νερό, αφήνοντας το έντερο στεγνό και δυσκολεύοντας τη κένωση.

7. Το νερό μειώνει τις πέτρες στα νεφρά

Το ποσοστό των ανθρώπων που παρουσιάζουν πέτρες στα νεφρά ολοένα και αυξάνεται. Ένας από τους λόγους μπορεί να είναι επειδή οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και τα παιδιά, δεν πίνουν αρκετό νερό.

Κρίκη Σταυρούλα,

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος