Φυστικοβούτυρο

images_26_4643674s_m.jpg

Υλικά

Για ενα φλιτζανι

1,5 φλιτζάνι φυστίκα αράπικα, ψημένα
0,5 φλιτζάνι κάσιους
2 κ.σ. λάδι καρύδας
2 κ.σ. μέλι
½ κ.γ. αλάτι (ή και καθόλου εάν είναι ήδη αλατισμένα)

Εκτέλεση

Βάλτε τα φυστικια και τα κάσιους στο μίξερ και χτυπήστε για 10 λεπτά να γίνουν λιώμα. Εάν χρειαστεί σταματήστε που και που το μίξερ και με μία σπάτουλα καθαρίστε τα τοιχώματα από το μείγμα, σπρώχνοντάς το μέσα στο μπολ του μίξερ.
Στο μεταξύ ζεστάνετε λιγάκι το μέλι και το λάδι καρύδας για να έχουν υγρή σύσταση.
Προσθέστε το μέλι με το λάδι καρύδας σταδιακά στο μείγμα λειτουργώντας το μίξερ για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να πετύχετε τη σύσταση που θέλετε.

Σημειώσεις

Αποθηκεύστε στο ψυγείο για 3 βδομάδες.

Κρίκη Σταυρούλα,

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος