Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σως γιαουρτιού

images_20_38073_l-614x350.jpg

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου:
1 κιλό κιμά κοτόπουλου
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 καρότα
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά
1 αυγό
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
2 κ.γ. θυμάρι
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 1/2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
100 γρ. ανθότυρο [προαιρετικά]
250 γρ. ψωμί του τόστ
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Για της σως γιαουρτιού:
200 γρ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. λεμόνι

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου: Ζεσταίνετε 5 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι, θρυμματίζετε στο multi το κρεμμύδι, τα καρότα και τη πιπεριά και τα σοτάρετε στο ζεστό ελαιόλαδο, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Βάζετε στο multi το ψωμί του τοστ, το πιπέρι, το σκόρδο, τη πάπρικα, το θυμάρι και τα θρυμματίζετε. Μεταφέρετε το μείγμα θρυμματισμένου ψωμιού σε στεγνό τηγάνι και τo φρυγανίζετε ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να “στεγνώσει” & ροδοκοκκινίσει ελαφρώς ή τα ψήνετε σε ταψί στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 10 λ.
Βάζετε σε μεγάλο μπολ το κιμά, προσθέτετε το μείγμα λαχανικών, το μείγμα ψωμιού, το αυγό, το μαϊντανό, το δυόσμο, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πολύ καλά. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λ να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
Θρυμματίζετε το ανθότυρο [προαιρετικά] σε μικρά κομματάκια. Βγάζετε το κιμά από το ψυγείο και τον ζυμώνετε πάλι καλά. Προσθέτετε τα κομματάκια ανθότυρου και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθεί.
Ζεσταίνετε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά. Βγάζετε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρετε ζεστά με πατάτες τηγανιτές και σως γιαουρτιού.
Για τη σως γιαουρτιού: Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά σε μπολ και σερβίρετε μαζί με τα ζεστά κεφτεδάκια κοτόπουλου.

πηγή: sintayes.gr