Γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση και κρέμα με 2 σοκολάτες

images_20_recipe-image-legacy-id-21900_11-440x350.jpg

Υλικά

Για τη βάση:
80 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. μπισκότα βανίλιας τριμμένα
1 κουταλιά μέλι
Για τη γέμιση:
100 γρ. μαύρη κουβερτούρα [κομμένη σε κομματάκια]
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος [κομμένη σε κομματάκια]
1 καψουλίτσα βανίλια
1 κ.γ. βιτάμ
2 κ.σ. ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος
επιπλέον κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί [για τη διακόσμηση]

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα τσέρκι 12χ36 εκ. και το βάζουμε σε βουτυρωμένη λαδόκολα πάνω σε πιατέλα, ή μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και τοποθετούμε καλά μια μεμβράνη, στη βάση και περιμετρικά έτσι ώστε να βγαίνει έξω από φόρμα και να ξεφορμάρουμε εύκολα το γλυκό μας όταν παγώσει.
Για τη βάση: Χτυπάμε στο multi τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βιτάμ προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα χτυπημένα σε σκόνη μπισκότα, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και τα μεταφέρουμε στο τσέρκι ή τη φόρμα. Πιέζουμε στη βάση και περιμετρικά και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει όση ώρα φτιάχνουμε τη κρέμα.
Παίρνουμε τις σοκολάτες [που τις έχουμε σπάσει σε κομματάκια] και τις βάζουμε να λιώσουν μπεν μαρί με το 1 κ.γ. βιτάμ. Προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε, προσθέτουμε την κρυσταλική ζάχαρη, ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να μισοκρυώσει.
Χτυπάμε σε σαντιγί στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να στέκεται και την προσθέτουμε αργά στη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς με μια μαρίζ. Στρώνουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Γαρνίρουμε [προαιρετικά] με σαντιγί και γλυκό κουταλιού.

πηγή: sintayes.gr