Έξυπνα μυστικά για να ελέγξετε την όρεξη σας.

images_11_3201862_m.jpg

Για τον έλεγχο του σωματικού βάρους, δεν χρειάζεται να βρεθούμε σε παροξυσμούς και σε μέρες με στέρηση. Αν ελέγξουμε την όρεξη μας, τότε μπορούμε πολύ εύκολα να είμαστε πιο ήρεμοι ως προς τη πορεία του σωματικού μας βάρους.

Κάτωθι, παρουσιάζονται 8 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΟΡΕΞΗΣ.

1.Τρωτε έξυπνα snacks.

Καταναλώνοντας κατά τη διάρκεια της ημέρας ορισμένα σνάκ, θα μπορέσετε να προσφέρετε στον οργανισμό σας, καλύτερο έλεγχο της όρεξης και κατ” επέκτασιν ορθότερος έλεγχος του σωματικού βάρους.

2.Το θαύμα της πρωτεΐνης.

Φάτε ελαφρώς μεγαλύτερες μερίδες άπαχης πρωτεΐνης όπως άπαχο κρέας, ψάρια, οστρακοειδή, αυγά και τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα. Το όφελος, είναι ότι πιο γρήγορα θα έλθει το αίσθημα του κορεσμού και της ορθής διαδικασίας μεταβολισμού των υδατανθράκων.

3.Τρώτε με παρέα.

Μην καταναλώνετε τα κυρίως γεύματα σας, μόνοι σας ή με συντροφιά τη τηλεόραση. Το όφελος με το να καταναλώνετε τα κυρίως γεύματα σας, με τη παρέα σας, είναι μεγάλο. Πρώτον δεν τρώτε μεγάλες ποσότητες και δεύτερον με τη συνεχή συζήτηση, καταναλώνετε αποδεκτή ποσότητα οξυγόνου όπου δημιουργεί ένα αίσθημα πληρότητας – »φουσκώματος».

4.Τρώτε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες.

Οι πλούσιες σε φυτικές ίνες τροφές είναι πιο πλήρεις. Επιλέξτε ψωμί ολικής αλέσεως, καφέ ρύζι και σκούρα ζυμαρικά αντί των λευκών.

Με τον συνδυασμό της πρωτεΐνης θα αποκομίσετε τεράστια οφέλη ως προς τον έλεγχο του βάρους.

5.Επιλέξτε τρόφιμα που απαιτούν χρόνο και προσπάθεια για να τα φάτε.

π.χ το ψάρι με κόκαλα δεν μπορούν να φαγωθούν βιαστικά, και θα σας αναγκάσουν να τρώτε πιο αργά,έτσι θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι γρηγορότερα.

6.Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Η υψηλή περιεκτικότητα τους σε νερό θα βοηθήσει στην κάλυψη σας σε νερό.

7.Πιείτε νερό πριν φάτε.

Η κατανάλωση τουλάχιστον 2 ποτήρια με νερό,ένα τέταρτο πριν τη λήψη του κυρίως γεύματος, θα εμφανίσει την ψευδή αίσθηση ότι είμαστε »χορτασμένοι».

8.Τρώτε αργά.

Μασήστε τα τρόφιμα επιμελώς και εστιάστε σε αυτό που τρώτε – όλα αυτά βοηθούν να επιβραδύνουν το ρυθμό με τον οποίο τρώτε.

Κριαράς Νικόλαος

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος