Κοτόπουλο με λαχανικά και τυριά στο φούρνοa

images_11_813acfb13f2881f55e08c1b8c32c8dae.jpg

Yλικά

750 γρ. κοτόπουλο φιλέτο –μπούτι και στήθος –κομμένο σε λωρίδες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
4-5 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μπαστουνάκια
3/4 φλ. τσαγιού γκούντα τριμμένο
3/4 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κύβο κότας της Knorr
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Για τη κρέμα:
2 αυγά
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση 

Καθαρίζετε και κόβετε σε μπαστουνάκια το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
Σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές. Αποσύρετε το κοτόπουλο από το τηγάνι και σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε, ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Προσθέτετε 3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό, το κύβο κότας, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
Για τη κρέμα: Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη κρέμα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το μείγμα του τηγανιού σε ένα πυρέξ. Πασπαλίζετε από πάνω με τα τριμμένα τυριά και περιχύνετε όλη την επιφάνεια του πυρέξ με τη κρέμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνετε για 10′ να σταθεί το κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε.

πηγή: sintayes.gr