10 διατροφικοί μύθοι που πιστεύατε μέχρι σήμερα!

images_10_6163240_m.jpg

6.Οι φακές και το σπανάκι έχουν πολύ σίδηρο

Ο σίδηρος είναι ένα συστατικό που υπάρχει σε όλα σχεδόν τα τρόφιμα που συναντάμε στο τραπέζι μας. Τότε θα μου πείτε γιατί η έλλειψη σιδήρου είναι τόσο διαδεδομένη; Διότι η απορρόφηση του σιδήρου επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο, η κληρονομικότητα, η απώλεια αίματος, συνυπάρχουσες ασθένειες, συνδυασμό τροφίμων που δυσχεραίνουν την απορρόφηση του καθώς και από το ίδιο το τρόφιμο. Το σπανάκι ανήκει στις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σιδήρου, ωστόσο μόνο το 5% του μπορεί να απορροφηθεί από τον άνθρωπο. Πως μπορώ να αυξήσω ακόμα περισσότερο την απορρόφησή του; Συνδυάζοντας τρόφιμα με σίδηρο με τρόφιμα με βιταμίνη C όπως το πορτοκάλι, το λεμόνι και γενικώς με φρούτα και τα λαχανικά. Το ίδιο ισχύει και με τις φακές. Όταν έχουμε ανάγκη από σίδηρο θα πρέπει μαζί με τις φακές να πίνουμε ένα χυμό πορτοκάλι ή να τρώμε μια πράσινη σαλάτα με διάφορα λαχανικά όπως η κόκκινη πιπεριά και τα πράσινα λαχανικά.