Κοτόπουλο “πιπεράτο” με βίδες

images_2_41-572x350.jpg

Υλικά

1 κοτόπουλο 1.300 γρ. περίπου σε μερίδες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά
1 μέτρια πράσινη πιπεριά
1 1/2 κ.γ. κύμινο
1 1/2 κ.γ. κόλιανδρο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
ελαιόλαδο + λίγο βούτυρο [προαιρετικά]
αλάτι πιπέρι
500 γρ. ζυμαρικά βίδες

Εκτέλεση 

Ζεσταίνετε ελαιόλαδο με λίγο βούτυρο σε κατσαρόλα ή μεγάλο βαθύ τηγάνι. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε, από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το μεταφέρετε σε πιατέλα και το διατηρείτε ζεστό.
Τοποθετείτε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τις πιπεριές, το κύμινο, και το κόλιανδρο στο multi και τα πολτοποιείτε μέχρι να έχετε μια πάστα. Προσθέτετε λίγο ακόμα λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το μείγμα, αλατοπιπερώνετε και την αφήνετε να σοταριστεί ανακατεύοντας για 5 λεπτά.
Προσθέτετε στο μείγμα το κοτόπουλο, τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη, διαλυμένα σε 1 φλ. ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά περίπου. [Συμπληρώνετε ζεστό νερό αν απαιτηθεί].
Βράζετε τις βίδες “αλ τέντε” σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τις σουρώνετε, τις λαδώνετε ή βουτυρώνετε και τις αφήνετε στην άκρη.
Σερβίρετε πιπεράτο κοτόπουλο με τις βίδες πασπαλίζοντας [προαιρετικά] με τριμμένο τυρί.

πηγή: sintayes.gr