10 οφέλη των παντζαριών που θα σας κάνουν να τα λατρέψετε!

images_9_7373272_m.jpg

6. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες

Η βητακυανίνη η οποία δίνει το βαθύ κόκκινο χρώμα στα παντζάρια περιορίζει τη βλάβη που προκαλούν στον οργανισμό οι ελεύθερες ρίζες και φαίνεται να αναστέλλει τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων στο στομάχι, το έντερο, τους πνεύμονες, και το νευρικό σύστημα, σύμφωνα με κάποιες έρευνες σε πειραματόζωα. Επίσης,βελτιώνει τη φυσική άμυνα του οργανισμού βοηθώντας στην αναγέννηση κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Την αντιοξειδωτική δράση των παντζαριών ενισχύει ένα ακόμα ένζυμο που βρίσκεται σε μεγάλη συγκέντρωση στο παντζάρι, η καταλάση, η οποία θεωρείται το πλέον ισχυρό ένζυμο για την προστασία του οργανισμού και την διασφάλιση της καλής υγείας των κυττάρων μας.