Εύκολη πάστα φλώρα (Ιταλική συνταγή)

images_9_3233893_blog.jpg

Υλικά

Βάση τάρτας 

100 γρ ζάχαρη άχνη
200 γρ βούτυρο
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό

Μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

 
Προσθέτουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά ενώ έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να έχει μαλακώσει και ζυμώνουμε για 5- 10 λεπτά. Όταν η ζύμη γίνει σφιχτή κρατάμε το 1/3 και το υπόλοιπο το απλώνουμε σε ταρτιέρα. Ύστερα με το πιρούνι κάνουμε σε όλη τη ζύμη τρυπούλες ώστε να μην φουσκώσει στο ψήσιμο και απλώνουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης το χωρίζουμε σε μπαλάκια που πλάθουμε κατά μήκος και απλώνουμε οριζόντια και κάθετα στην ταρτιέρα. Ψήνουμε στους 180 για περίπου 50 λεπτά.

Απο τη συντακτική ομάδα του dietup.gr