Πατατοκροκέτες με ζαμπόν

images_9_potato.jpg

Υλικά

1 ½ κιλό πατάτες
2 κρόκους αυγών
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
½ κ.γ μοσχοκάρυδο
Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα τους και τις καθαρίζουμε. Ύστερα τις λιώνουμε και τις αφήνουμε για λίγο μέχρι να κρυώσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών την παρμεζάνα την γραβιέρα και το ζαμπόν και από τα μπαχαρικά μας το μοσχοκάρυδο το πιπέρι και το αλάτι. Ύστερα ζυμώνουμε και πλάθουμε μπαλάκια σαν καφεδάκια. Βουτάμε τις κροκέτες στο αλεύρι έπειτα στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Αφήνουμε τις κροκέτες σε πιατέλα με λαδόκολλα στο ψυγείο για 30 λεπτά και έπειτα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

Απο την συντακτική ομάδα του dietup.gr