Τα “Top” ψέματα που λέμε στον εαυτό μας και επιβαρύνουν την υγεία μας!

toppsemata_04.jpg

 

4. Δεν έχω χρόνο για να μαγειρέψω.

Πραγματικότητα: Αν έχετε χρόνο για να καθίσετε και να απολαύσετε το φαγητό σας σε ένα εστιατόριο, τότε έχετε το χρόνο να μαγειρέψετε και στο σπίτι. Ο λόγος που μας αρέσει να απολαμβάνουμε το φαγητό μας σε ένα εστιατόριο είναι ότι το βλέπουμε ως έναν τρόπο διασκέδασης ενώ το μαγείρεμα στο σπίτι απαιτεί την δική μας συμμετοχή στην κουζίνα και τη δική μας «σωματική κόπωση». Τρώγοντας όμως στο δικό μας τραπέζι εξοικονομούμε χρήματα και θερμίδες. Επίσης, ξέρουμε τι τρώμε, πόσο λάδι και τι ποιότητας λάδι έχει το φαγητό μας καθώς και την ποιότητα των τροφών που οι ίδιοι αγοράσαμε!

Οι μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που τρώνε έξω ιδίως σε αλυσίδες fast food τείνουν να υποτιμούν τις θερμίδες των γευμάτων τους. Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι σχεδόν τα 2/3 των ενηλίκων, εφήβων και παιδιών σχολικής ηλικίας υποτιμούν τον αριθμό των θερμίδων που λαμβάνουν από γεύματα fast-food τους κατά τουλάχιστον 175 θερμίδες.

Μια άλλη μελέτη που επανεξέτασε το θερμιδικό περιεχόμενο των top 400 εστιατόριων των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι τα εστιατόρια οικογενειακού τύπου είχαν γεύματα με πολλές περισσότερες θερμίδες, λιπαρά και κορεσμένα λιπαρά από τα εστιατόρια τύπου fast food. Σε γενικές γραμμές το μαγείρεμα είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να αποκτήσετε εσείς οι ίδιοι τον έλεγχο του βάρους σας και της περιφέρειας σας.