Grilled cheese με Ψωμί “Χωριανό” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Ολικής Άλεσης με Σίκαλη

new40_grilledcheese.jpg

ΥΛΙΚΑ

4 φέτες ψωμί Χωριανό ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Ολικής Άλεσης με Σίκαλη
1 κρεμμύδι
1 πρέζα φρέσκο θυμάρι
1 κ.γ. αλεύρι
60 ml νερό
2 κ.σ. γλυκό κρασί ή 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
150 γρ. κασέρι ή γραβιέρα
Βούτυρο αγελαδινό
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για μισή ώρα να καραμελώσουν.
Ανακατεύουμε τακτικά. Μόλις τα κρεμμύδια πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα, ρίχνουμε το θυμάρι και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί ή το ξίδι, αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί και σβήνουμε με το ζωμό ή το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Βουτυρώνουμε καλά όλες τις πλευρές του ψωμιού.
Απλώνουμε το τυρί και τα κρεμμύδια.
Κλείνουμε σε σάντουιτς και ψήνουμε σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και από τις δύο μεριές, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να λιώσει καλά το τυρί.
Σερβίρουμε & απολαμβάνουμε αμέσως!