Τροφές που βοηθούν να “κάψουμε” το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς!

liposkoilias_05.jpg

06 

 

Προϊόντα ολικής άλεσης

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition αποδεικνύει την επίδραση των φυτικών ινών μέσω των προϊόντων ολικής άλεσης στην καύση του λίπους, ιδιαίτερα γύρω από τη μέση. Σε 50 παχύσαρκα άτομα με μεταβολικό σύνδρομο δόθηκε υποθερμιδικό διαιτολόγιο για διάστημα 12 εβδομάδων. Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δυο ομάδες. Η πρώτη ομάδα κατανάλωνε προϊόντα ολικής άλεσης ενώ η δεύτερη ομάδα κατανάλωνε κατά κόρον προϊόντα από λευκό αλεύρι. Μέχρι το τέλος της μελέτης και οι δυο ομάδες είχαν χάσει βάρος και λίπος. Ωστόσο, τα άτομα της ομάδας που κατανάλωναν προϊόντα ολικής άλεσης έχασαν περισσότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς σε σχέση με την ομάδα που κατανάλωνε ραφιναρισμένες τροφές.

Το αυξημένο λίπος στην κοιλιακή χώρα έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Η CRP(αντιδρώσα πρωτεΐνη), είναι ένας δείκτης που υποδηλώνει την ύπαρξη φλεγμονής και όταν η τιμή της εμφανίζεται αυξημένη «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για καρδιακά νοσήματα. Τα άτομα της ομάδας που κατανάλωναν προϊόντα ολικής άλεσης κατάφεραν να μειώσουν την CRP κατά 38%.