Μυστικό για τραγανές τηγανητές πατάτες

new39_traganespatates.jpg

Οι τραγανές τηγανητές πατάτες είναι για πολλές νοικοκυρές μεγάλος μπελάς… Υπάρχουν πολύ καλές μαγείρισσες οι οποίες μπορούν να πετύχουν πολύ δύσκολα φαγητά αλλά όχι τραγανές τηγανητές πατάτες. Κυκλοφορούν διάφορα μυστικά για σωστό τηγάνισμα όπως:

α. Μούλιασμα των κομμένων πατατών για τουλάχιστον μισή ώρα μέσα σε αλατισμένο νερό πριν το τηγάνισμα και πολύ καλό στέγνωμα πριν μπουν στο τηγάνι

β. Τηγάνισμα σε σπορέλαιο και όχι σε ελαιόλαδο, γιατί τα σπορέλαια πιάνουν μεγαλύτερη θερμοκρασία και βοηθούν το εξωτερικό να γίνει πιο τραγανό

γ. Αλλαγή θερμοκρασίας τηγανίσματος κατά το μαγείρεμα: Αρχικά βάζετε το λάδι να κάψει, χαμηλώνετε πολύ για ένα λεπτό μόλις ρίξετε τις πατάτες και ξαναδυναμώνετε στη συνέχεια για να γίνει τραγανό το εξωτερικό.

δ. Μην ρίχνετε πολλές πατάτες στο τηγάνι! Πρέπει να καλύπτουν περίπου τα 2/3 του τηγανιού ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους, αλλά να μην είναι και λίγες γιατί θα καούν εξωτερικά πριν γίνουν εσωτερικά.

Κάποια από τα παραπάνω μυστικά πετυχαίνουν, κάποια όχι… Σίγουρα παίζει ρόλο και το είδος της πατάτας, αλλά επειδή λίγοι είναι οι ειδικοί που γνωρίζουν ποιο είδος πατάτας είναι για τηγάνισμα, αυτός είναι ένας παράγοντας που μάλλον είναι δύσκολος να ρυθμίσετε.

Υπάρχει όμως ένα μυστικό που όποιος φίλος/φίλη το έχει δοκιμάσει έχει ενθουσιαστεί με το αποτέλεσμα: Διπλό τηγάνισμα! Αρχικά τηγανίζετε τις πατάτες για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αλλά όχι να είναι έτοιμες. Αφαιρείτε από το τηγάνι και τις αφήνετε να “ξεκουραστούν” για περίπου 30 λεπτά (ή και περισσότερο, δεν πειράζει). Στη συνέχεια τις ξαναρίχνετε στο τηγάνι και τελειώνετε το τηγάνισμα. Οι πατάτες σας θα είναι πολύ τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά!

Καλή επιτυχία!

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr