Τούρτα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ και Μους Ανθότυρου

papadopoulos_tourta prtimper.jpg

Χρόνος Προετοιμασίας: 30’-40’ Για 4 μερίδες

Υλικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

2 πακέτα ΠΤΙ- ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ 225g
250 ml (1 ποτήρι) γάλα με χαμηλά λιπαρά
½ σφηνάκι κονιάκ
1 πακέτο φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ

200g ανθότυρο ανάλατο
80g ζάχαρη καστανή
Χυμό ή ξύσμα από 2 πορτοκάλια
150ml (1/2 κούπα) γάλα φρέσκο
1 αυγό
1 κρόκος αυγού
2 φύλλα ζελατίνης
1 κούπα (250ml) κρέμα γάλακτος χαμηλή σε λιπαρά
Λίγη κανέλλα σκόνη

Εκτέλεση
Τοποθετούμε τον κρόκο, το αυγό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα αι ανακατεύουμε καλά με σύρμα Προσθέτουμε το χυμό ή το ξύσμα πορτοκαλιού και τα 250ml γάλακτος και αφού ζεσταθεί το μίγμα καλά ρίχνουμε τις ζελατίνες που έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό. Αδειάζουμε το ζεστό μίγμα στο ανθότυρο και ανακατεύουμε μέχρι αν γίνει κρέμα. Αφού κρυώσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ. Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα (150ml) με το κονιάκ και κάνουμε στρώσεις σε ένα πυρέξ με μπισκότα και κρέμα εναλλάξ, πασπαλίζοντας την κάθε στρώση με κανέλλα. Η τελευταία στρώση γίνεται με κρέμα. Γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού και προαιρετικά φιλέ αμυγδάλου. Το βάζουμε στο ψυγείο και αφού παγώσει το κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε. Η διατροφολόγος σχολιάζει: Υγιεινός συνδυασμός μπισκότου ολικής άλεσης με φυτικές ίνες ανθότυρου και γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά. Μια συνταγή που συνδυάζει την απόλαυση ενώ ταυτόχρονα συνεισφέρει στην ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου και φυτικών ινών.