Superfruits: Τα «υπερφρούτα» της φύσης!

superfruits_home.jpg

 fraoules

Φράουλες

Κατά τους Λατίνους «fragaria vesca». Η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α, το φολικό οξύ και η ανθοκυάνη, και τα φλαβονοειδή είναι μερικά από τα πολλά αντιοξειδωτικά που περιέχονται στις φράουλες και τις προσδίδουν αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Οι φαινόλες βοηθούν στην προστασία του οργανισμού κατά του καρκίνου και των όγκων, δρουν ως ισχυρά αντιφλεγμονώδη και προάγουν την τόνωση του καρδιαγγειακού συστήματος. Έρευνα του Πανεπιστημίου Cornel διαπίστωσε ότι οι φράουλες ανέστειλαν σημαντικά τον πολλαπλασιασμό των αντικαρκινικών κυττάρων (HepG) στα κύτταρα του ήπατος.
Οι ανθοκυανίνες επίσης που βρίσκονται σε υψηλή συγκέντρωση στις φράουλες μειώνουν την LDL χοληστερόλη και αναστέλλουν την δράση ενός ενζύμου (COX), ένα ένζυμο που είναι υπεύθυνο για τις φλεγμονές.
Η κατανάλωση ενός φλιτζανιού φράουλες (6-8 φράουλες) προσδίδει στον οργανισμό περισσότερη βιταμίνη C από την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη. Μέσω αυτής της βιταμίνης επιτυγχάνεται η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και η επαναφορά της επιδερμίδας μέσω της ισχυρής αντιγηραντικής της δράσης.
Όλα αυτά τα αντιοξειδωτικά σε συνδυασμό με την βιταμίνη Α που εμπεριέχεται στις φράουλες δημιουργούν μια ασπίδα για την προστασία των ματιών που είναι ευαίσθητα στην δράση των ελεύθερων ριζών που απειλούν τον οργανισμό μας.