Λεύκανση δοντιών με σπιτικές συνταγές

new38_5829904a_m.jpg

Παρακάτω θα δείτε 3 εναλλακτικές σπιτικές συνταγές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το λευκότερο χαμόγελο που είχατε ποτέ, με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας!

1. Υλικά

2 φράουλες

Εκτέλεση

Πολτοποιήστε τις φράουλες με ένα πιρούνι και βουτήξτε την οδοντόβουρτσά σας μέσα στο μίγμα. Τρίψτε τα δόντια σας με απαλές κυκλικές κινήσεις για 2-3 λεπτά. Επαναλάβετε καθημερινά μέχρι να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Οι σπόροι της φράουλας έχουν την ιδιότητα να λευκαίνουν τα δόντια!

2. Υλικά

3 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκι του γλυκού οξυζενέ
1 μικρή πρέζα αλάτι
Ελάχιστη ποσότητα οδοντόκρεμας (για τη γεύση)

Εκτέλεση

Αναμίξτε όλα τα υλικά μέχρι να έχετε μία πάστα που η σύσταση να μοιάζει με αυτή της οδοντόκρεμάς σας. Βάλτε αρκετή ποσότητα από την πάστα στην οδοντόβουρτσά σας και τρίψτε τα δόντια σας με απαλές κυκλικές κινήσεις για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια αφήστε την πάστα να δράσει για ακόμη 2 λεπτά και ξεπλύντε με νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη συγκεκριμένη πάστα μία φορά την εβδομάδα, αλλά όχι περισσότερο ώστε να μην καταστρέψετε το σμάλτο των δοντιών σας.

3. Υλικά

Φλούδες λεμονιού

Εκτέλεση

Πλύντε τα δόντια σας με την οδοντόκρεμα που χρησιμοποιείτε συνήθως και στη συνέχεια τρίψτε τα με την εξωτερική πλευρά μια φλούδας λεμονιού για 2-3 λεπτά. Το λεμόνι είναι εξαιρετικό λευκαντικό προϊόν, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση, γιατί η οξύτητα του μπορεί να καταστρέψει το σμάλτο σας. Γι αυτό αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε σπιτικές πάστες ή διαλύματα με λεμόνι και αλάτι.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr

Διαβάστε επίσης: Διατροφή για ωραίο χαμόγελο!