Πουτίγκα με κρουασανάκια και κομμάτια σοκολάτας

new37_poutigka me kroyasan.jpg

Ένα πανεύκολο και γρήγορο γλυκό για τις περιπτώσεις αναπάντεχων επισκέψεων! Καταναλώστε με σύνεση, ιδιαίτερα αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, αφού δυστυχώς οι θερμίδες του γλυκού είναι αρκετές…

Υλικά

Λίγη μαργαρίνη light για την επάλειψη του ταψιού
6 κρόκοι αυγών
2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών (προτιμήστε μία από τις πιο παχύρευστες)
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καστανή)
1-2 βανίλιες
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
6 κρουασάν βουτύρου (περίπου ½ κιλό), κομμένα σε μπουκίτσες
125γρ σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
5-6 κουταλάκια μαρμελάδα φράουλα ή άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αλείψτε με λίγη μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών ένα μικρό ταψάκι ή πυρεξάκι. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε καλά τους κρόκους αυγών με το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη τη βανίλια, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο (χτυπήστε με σύρμα ή στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα). Στη συνέχεια ρίξτε τις μπουκίτσες του κρουασάν και τα κομμάτια της σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να μουσκέψουν καλά τα κομμάτια του κρουασάν. Αδειάστε το μίγμα στο ταψάκι και ρίξτε διάσπαρτα 5-6 κουταλάκια μαρμελάδα. Σπρώξτε τη μαρμελάδα με ένα κουταλάκι ώστε να «σφηνώσει» ανάμεσα στο μίγμα. Ψήστε την πουτίγκα για 30-40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσετε στη μέση του ταψιού σας. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Καλή σας απόλαυση!

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr