Μηλόπιτα με νιφάδες βρώμης

new36_applepie.jpg

Η συνταγή που ακολουθεί είναι η πιο υγιεινή, light και πολύ γρήγορη εκδοχή μιας κλασικής μηλόπιτας, και δεν στερείται καθόλου σε γεύση! Αντίθετα, τα ψημένα μήλα συνδυάζονται άψογα με την τραγανή ζύμη και το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει!

Υλικά

6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών, σε θερμοκρασία δωματίου
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζετε τα μήλα και τα ανακατεύετε με το χυμό λεμονιού για να μη σας μαυρίσουν. Ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά και προσθέτετε σε αυτά τη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε/ζυμώνετε μέχρι να έχετε ομογενές μίγμα. Απλώνετε τα μήλα σε ένα ταψί που έχετε αλείψει ελαφρώς με λίγη από τη μαργαρίνη ή το ελαίολαδο και πάνω από τα μήλα τη ζύμη. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 35-45 λεπτά, μέχρι να δείτε να ροδίζει η ζύμη βρώμης και να γίνεται τραγανή.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr