15 Υπέροχες σάλτσες για ψητό κρέας

15yperoxessaltsesgiapshta_home.jpg

08

8. Σάλτσα ροζ, με γιαούρτι και παντζάρι

Υλικά

300γρ βρασμένα παντζάρια
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη σε ξύδι
3 κουταλιές της σούπας κρεμμυδάκια τουρσί ψιλοκομμένα (ή κρεμμύδι ξερό που θα έχετε αφήσει για περίπου 10-15 λεπτά σε ξύδι)
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο ξύδι
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε τα παντζάρια, το κρεμμυδάκι, την κάπαρη, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι σε μιξεράκι/μπλέντερ κι αφήστε τα μέχρι να έχετε ομογενές μίγμα, προσθέτοντας λίγο-λίγο το ελαιόλαδο.

Όταν το μείγμα σας έχει γίνει σχεδόν κρεμώδες, βάλτε τη σάλτσα παντζαριού σε ένα μπολ, ρίξτε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε αν χρειάζεται λίγο αλάτι ή πιπέρι. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο, καλύπτετε την κρύα σος με μια μεμβράνη και την διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

arrow_previous arrow_next