15 Υπέροχες σάλτσες για ψητό κρέας

15yperoxessaltsesgiapshta_home.jpg

09

9. Σάλτσα λιωμένων κίτρινων τυριών

Υλικά

5 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα ζεστό
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι 
½ φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ 
½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα της αρεσκείας σας
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα 
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη (ή μια κουταλιά της σούπας κανονική μουστάρδα)
1 κουταλιά της σούπας Worcestershire (γούστερ) σος 
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Σοτάρετε το κρεμμύδι με τη μαργαρίνη σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίξτε το ζεστό γάλα, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Βράστε το μίγμα για 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχόμενα. Προσθέστε στη σάλτσα τη σκόνη μουστάρδας, τη Worcestershire (γούστερ) σος και τα τυριά και ανακατέψτε. Αφήστε τη για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και σερβίρετε ζεστή λίγο πριν κάτσετε στο τραπέζι.

arrow_previous arrow_next