Μελομακάρονα light

new14_melomak.JPG

Υλικά

1 κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη light
½ κούπα καστανή ζάχαρη
½ κούπα ασπαρτάμη
1 κούπα φυσικός χυμός πορτοκάλι
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1½ κουταλιές γλυκού μαγειρική σόδα
Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

Για το σιρόπι

1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1/3 κούπας ασπαρτάμη
2/3 κούπας μέλι
1 κούπα νερό

Εκτέλεση

Με τη βοήθεια μίξερ αναμιγνύετε το λάδι με τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό, το σιμιγδάλι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι με τη σόδα. Πλάθετε μικρά μελομακάρονα και τα βάζετε στο φούρνο αφού έχει φτάσει τους 200°C. Όταν κρυώσουν τελείως τα περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό και πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα.

Πηγή: www.dietstories.gr