Η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος με την ARTION στην Ολυμπιάδα Μαγειρικής

deltia typou 3_WACS-ARTION_HEADER.jpg

Μέχρι την Ερφούρτη της Γερμανίας ταξίδεψε στις 5-10 Οκτωβρίου 2012 η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος με την ARTION για να συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα Μαγειρικής (IKA/Culinary Olympics) και να προωθήσει μέσα από την ελληνική συμμετοχή τη διοργάνωση του 37ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων της WACS το 2016 στην Αθήνα.

Η Ολυμπιάδα Μαγειρικής, που διεξάγεται από το 1900 κάθε τέσσερα χρόνια, αποτελεί το μεγαλύτερο γαστρονομικό θέαμα στον κόσμο, συγκεντρώνοντας 1600 σεφ από περισσότερες από 50 χώρες, 300 και άνω εκθέτες και πάνω από 350 εκπροσώπους των media.

Το περίπτερο της ελληνικής αποστολής, ντυμένο στα χρώματα της Ελλάδας, υποδέχτηκε τους συμμετέχοντες σεφ και 24 000 επισκέπτες της έκθεσης, με ένα θερμό καλωσόρισμα στο λεγόμενο «δρόμο των εθνών» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (WACS “Street of Nations”), προσελκύοντας εν δυνάμει συνέδρους για το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων της WACS που θα διεξαχθεί στην Αθήνα το 2016.

Οι καλύτεροι σεφ του κόσμου, συνολικά 54 ομάδες από τις πέντε ηπείρους, συγκεντρώθηκαν και διαγωνίστηκαν για τέσσερις ημέρες σε διάφορες κατηγορίες. Το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο για την καλύτερη συνολική απόδοση κέρδισε η Σουηδία.

Στην Ερφούρτη, η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος ήρθε σε επαφή με την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων της Νορβηγίας σχετικά με τη συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στο επόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο Γαστρονομίας που θα διοργανώσει η σκανδιναβική χώρα το 2014, ενώ επιτεύχθηκε παράλληλα διεθνής αδελφοποίηση μεταξύ της ελληνικής και της ιταλικής Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων.

Η ομάδα της ARTION μαζί με μέλη της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος προσέφεραν στο κοινό ενημερωτικό υλικό και κονκάρδες του Athens Convention Bureau για την Αθήνα, ένα ειδικό για τη συγκεκριμένη αποστολή έντυπο της ARTION με προτεινόμενες εκδρομές και δράσεις αναψυχής στην πρωτεύουσα, ενώ την ίδια ώρα διατίθεντο ελληνικά εδέσματα, ευγενική χορηγία ελληνικών εταιρειών, που δελέασαν γευστικά τους συμμετέχοντες: κουλούρια και παξιμάδια Μυτιλήνης, τυρί Μεσσηνίας, παράγωγα τρούφας από την Κομοτηνή, και ελιές και λάδι από την περιοχή της Χαλκιδικής.

Η ελληνική αποστολή απαρτιζόταν από 20 μέλη αρχιμάγειρες και αρχιζαχαροπλάστες από όλη την Ελλάδα καθώς και τη συντονίστρια εταιρεία της διεκδίκησης του 37ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων της WACS, την ARTION Conferences & Events.

Hellenic Team_Culinary Olympics