Μαρμελάδα αχλάδι

new34_maraxladi.jpg

Υλικά

1 κιλό αχλάδια
1 μήλο τριμμένο
1 κιλό ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Χυμό 2 λεμονιών
3-4 κουταλιές νερό

Εκτέλεση

Αρχικά αποστειρώστε τα γυάλινα βάζα που θα χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε τη μαρμελάδα βάζοντάς τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για 20 λεπτά.

Καθαρίζετε τα αχλάδια από τη φλούδα και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Κόβετε σε μικρά κυβάκια και τα βάζετε σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με λίγο νερό και χυμό λεμονιού σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίζουν να μαλακώνουν. Στη συνέχεια στραγγίζετε το νερό και προσθέτετε μέσα στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το τριμμένο μήλο, 3-4 κουταλιές νερό, το χυμό ενός μέτριου λεμονιού και την κανέλα.

Βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και τα αχλάδια και να πήξει η μαρμελάδα σας, ενώ ανακατεύετε συνεχώς (καλύτερα με ξύλινη κουτάλα) για να μη «πιάσει» στο πάτο της κατσαρόλας. Για να δείτε αν έχει πήξει η μαρμελάδα σας κάντε το εξής: Σε ένα πιατάκι αφήστε να πέσει μια πολύ μικρή ποσότητα μαρμελάδας κι αφήστε για λίγο να κρυώσει. «Χασράξτε» μια ευθεία με το κουτάλι ή το δάχτυλό σας. Εάν η μαρμελάδα ενωθεί, τότε δεν είναι ακόμη έτοιμη. Εάν η γραμμή (το κενό) παραμείνει για κάποια δευτερόλεπτα, τότε έχει “δέσει”. 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr