Συνέδριο Διατροφολογίας

elde.jpg

Η ποιότητα της διατροφής σήμερα, έχει επηρεαστεί αρνητικά από τους έντονους ρυθμούς και την οικονομική κρίση με αποτέλεσμα τη συνεχή έξαρση χρόνιων προβλημάτων υγείας. Νεότερες επιστημονικές έρευνες υποδεικνύουν την άμεση σύνδεση των διατροφικών συνηθειών με την εξέλιξη της ανθρώπινης υγείας. Ταυτόχρονα, ολοένα και περισσότερα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι η παραδοσιακή Κρητική διατροφή αποτελεί ένα από τα πλέον υγιεινά διατροφικά πρότυπα ανά τον κόσμο. Επομένως, καθίσταται αναγκαία η άμεση επιστροφή στις διατροφικές μας ρίζες και επιπλέον, αυτό ίσως να αποτελεί μια αποτελεσματική απάντηση ενάντια στην οικονομική κρίση.

Με αφορμή τα παραπάνω επιστημονικά δεδομένα διοργανώνεται στην Αθήνα στις 12 Μαΐου 2012, στο ξενοδοχείο Τιτάνια το 3ο Πανελλήνιο συνέδριο Διατροφολογίας & Κρητικής Διατροφής, το οποίο αποτελεί συνέχεια των 1ου και 2ου Πανελληνίων Συνεδρίων Κρητικής Διατροφής (Χανιά 2010 & Ρέθυμνο 2011).

Στόχοι του συνεδρίου αποτελούν:

  • Η ενημέρωση και η παρουσίαση νέων πληροφοριών που αφορούν στην συμβολή της Κρητικής Διατροφής στη υγεία και στη μακροζωία
  • Η παρουσίαση των νεότερων επιστημονικών δεδομένων που αφορούν στην επιστήμη της Διατροφολογίας.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν ποικίλες επιστημονικές ενότητες από κορυφαίους Έλληνες ομιλητές (π.χ. καθηγητής Αντώνης Καφάτος κλπ), οι οποίες θέτουν ως στόχο την εξειδίκευση επάνω σε συγκεκριμένα επιστημονικά θέματα γύρω από τη διατροφή.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία (ΕΛ.Δ.Ε.) και την DASKALAKIS TRV, τελεί δε υπό την αιγίδα φορέων, όπως του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου και της Παγκρήτιου Ένωσης.

Χορηγοί του Συνεδρίου αποτελούν: Η εταιρεία φυσικών διατροφικών συμπληρωμάτων HEALTH AID, τα δημητριακά ολικής αλέσεως Fitness της εταιρείας NESTLE, ο καφές Λουμίδης Παπαγάλος και NESCAFE.

Χορηγοί Επικοινωνίας του Συνεδρίου αποτελούν τα περιοδικά FORMA και Παιδί & Νέοι Γονείς.

alt