Πίτα ρολό με αρνίσιο κιμά

new32_pitarolo.jpg

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
½ κιλό κιμάς αρνίσιος
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μουστάρδα απαλή
150γρ σκληρό τυρί χαμηλών λιπαρών
4-5 καρότα βρασμένα
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες μαζί με λίγο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 αυγό
1 φλιτζάνι (περίπου) φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
½ κουταλάκι δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Σουσάμι

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τον κιμά: Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το αυγό. Προσθέστε τη φρυγανιά σιγά σιγά, ώστε να βάλετε όση χρειάζεται χωρίς να σφίξει (στεγνώσει) πολύ το μίγμα. Ζυμώστε καλά και για αρκετή ώρα ώστε να αφρατέψει το μίγμα. Αφήστε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε ώστε τα μυρωδικά να αρωματίσουν τον κιμά (καλύτερα φτιάξτε τον κιμά από το προηγούμενο βράδυ). Απλώστε το φύλλο σφολιάτας σε ένα πάγκο και αλείψτε το με τη μουστάρδα. Απλώστε στο κέντρο του (αφήνοντας τις άκρες χωρίς κιμά) το μισό μίγμα κιμά. Βάλτε πάνω από τον κιμά το σκληρό τυρί και τα καρότα που θα έχετε κόψει σε μπαστουνάκια, κι από πάνω τοποθετήστε τον άλλο μισό κιμά. Προσπαθήστε να δώσετε με τα χέρια σας στον κιμά σχήμα από ρολό και στη συνέχεια τυλίξτε τον με τη σφολιάτα. Αλείψτε τη σφολιάτα με 1 αυγό που θα έχετε χτυπήσει και πασπαλίστε με σουσάμι. Ψήστε την πίτα σας αρχικά σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο στους 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 30-40 λεπτά, και συνεχίστε για άλλα 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς, χωρίς το αλουμινόχαρτο, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr