Γλυκό δαμάσκηνου

new12_3852864_blog.jpg

Υλικά (Μερίδες Συνταγής 6)

250 γρ. ξηρά δαμάσκηνα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας βύνη
1 αυγό
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 βανίλια
Λίγο αλάτι

 

Εκτέλεση

 

Τοποθετείστε τα δαμάσκηνα σε χλιαρό νερό για περίπου 12 ώρες. Αφαιρέστε τα από το νερό και φυλάξτε το νερό όπου μούσκεψαν. Καθαρίστε τα δαμάσκηνα από τα κουκούτσια και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Ζυμώστε το αλεύρι με το αυγό, το αλάτι, τη 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, τη βύνη και τη βανίλια προσθέτοντας το νερό όπου μούσκεψαν τα δαμάσκηνα. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη προσθέστε τα κομμάτια δαμάσκηνων και ανακατέψτε. Τοποθετείστε τη ζύμη σε σκεύος με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και ψήστε για 45 λεπτά περίπου στους 200°­C.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα:  1/6  συνταγής
Θερμίδες:  320 kcal
Πρωτεΐνη: 6 γρ.
Υδατάνθρακες: 56 γρ.
Λίπος: 9,5 γρ.

Πηγή: www.dietstories.gr