Χριστουγεννιάτικες συνταγές

xmas2011_home.jpg

milfeig

Μιλφέιγ με βατόμουρα και φουντούκια

Υλικά

175γρ. ξεφλουδισμένα φουντούκια

375γρ. σφολιάτα

1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

300ml (½ ποτήρι) πλήρης κρέμα γάλακτος

25γρ. ψιλή ζάχαρη

½ κ.γ. άρωμα βανίλια

225-275γρ. βατόμουρα, καθαρισμένα

ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Λικέρ Framboise ή Cointreau, για το ράντισμα, προαιρετικά

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Απλώστε τα φουντούκια σε ένα ταψί και βάλτε τα στο φούρνο για 5 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά κι αλέστε τα. Απλώστε τη ζύμη σε σχήμα παραλληλόγραμμου, 30 x 28 εκ. και τοποθετήστε τη σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Αλείψτε τη ζύμη με τα χτυπημένα αυγά, τρυπήστε τη παντού με ένα πιρούνι και διασκορπίστε τα μισά φουντούκια. Ψήστε για 10-12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Μεταφέρετε τη σε μια σχάρα κι αφήστε τη να κρυώσει.

Αφαιρέστε τις άκρες με ένα μαχαίρι και κόψτε 3 λωρίδες 10εκ. πλάτους και 23εκ. μήκους (περίπου). Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να πήξουν. Στη συνέχεια ρίξτε τα υπόλοιπα φουντούκια με ένα μεταλλικό κουτάλι.

Τοποθετήστε σε μια πιατέλα μια μακριά στρώση ζύμης, καλύψτε τη με τη μισή ποσότητα κρέμας και ρίξτε από πάνω τα βατόμουρα. Τοποθετήστε τη δεύτερη στρώση ζύμης, βάλτε πάλι κρέμα και βατόμουρα από πάνω και τέλος βάλτε το τελευταίο κομμάτι ζύμης. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Tips: Χρησιμοποιείστε ένα πριονωτό μαχαίρι για την κόψετε σε κομμάτια. Για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, σερβίρετε τα κομμάτια πασπαλισμένα με λικέρ βατόμουρου – Framboise ή λικέρ πορτοκαλιού – Cointreau.

Πηγή: kenwoodworld.com

arrow_previous arrow_next