Χριστουγεννιάτικες συνταγές

xmas2011_home.jpg

rolo kotopoulo

Ρολό κοτόπουλο

Υλικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο (ζητήστε από τον χασάπη να το κάνει, χωρίς να το κόψει σε κομμάτια)

μερικές φέτες μπέικον

10 περίπου λιαστές ντομάτες

2 πιπεριές

διάφορα τυριά της αρεσκείας σας

2 σκελίδες σκόρδο η σκόνη σκόρδου

πάπρικα για μέσα στο κοτόπουλο

αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

Εκτέλεση

Αφού έχουμε ξεκοκαλίσει το κοτόπουλο και το έχουμε μπροστά μας, ξεκινάμε: Αφαιρούμε ένα κομμάτι στήθος στα σημεία που είναι πιο παχύ. Το στήθος που κόψαμε το βάζουμε στην μέση (πάνω) που το κοτόπουλο μας δεν έχει πολύ ψαχνό, αλλά και γιατί θέλουμε να είναι σε πάχος ομοιόμορφο. Ομοίως, αφαιρούμε στήθος και από την άλλη μεριά και το βάζουμε στη μέση (κάτω). Είμαστε έτοιμοι.

Αλείφουμε με την μουστάρδα όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου. Στρώνουμε τις φέτες του μπέικον και ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.

Στρώνουμε τα τυριά και τελειώνουμε με τις πιπεριές σε κομμένες φετούλες, το σκόρδο, αλάτι και πάπρικα. Πιάνουμε με τα δυο μας χέρια το κοτόπουλο και το κλείνουμε προσεχτικά σε ρολό. Το ρολό μας είναι έτοιμο. Δένουμε με σπάγκο. Το σφίγγουμε, αφού το έχουμε κλείσει καλά, για να μην μας φύγουν τα υλικά.

Βάζουμε σε ένα πιατάκι το μίγμα μπαχαρικών μας, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τα ανακατεύουμε και αλείφουμε το κοτόπουλο να πάνε παντού.

Συνοδέψτε με πατάτες φούρνου που τις θα τις φτιάξετε ως εξής: Ανακατέψτε τις με τον χυμό από 1 πορτοκάλι κι 1 λεμόνι, 2 κ σ μέλι, 2 κ σ μουστάρδα, σκόρδο, ρίγανη και δενδρολίβανο.

Ψήνουμε στους 180ο για περίπου 1,5 ώρα, στην αντίσταση πάνω-κάτω. Ετοιμο! Καλή σας όρεξη!

Πηγή: sintagespareas.gr

arrow_previous arrow_next