Σνακ στην τηλεόραση: 10 Ιδέες για να αποφύγεις τις πολλές θερμίδες!

snackgiathnthleorash_home.jpg

09

9. Προετοίμασε μόνος σου το σνακ για την τηλεόραση: Για παράδειγμα αντί να αγοράσεις ένα σακουλάκι ποπ κορν φτιάξ’ τα γρήγορα και μάλιστα χωρίς καθόλου λίπος, βάζοντας μέσα σένα χάρτινο σακουλάκι αποθήκευσης τροφίμων μια μερίδα (πχ 2 κουταλιές της σούπας) σπόρους καλαμποκιού και βάλε το σακουλάκι σου, κλεισμένο καλά, μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλότερη βαθμίδα. Μετά από περίπου μισό λεπτό θα ακούσεις τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνουν τα ποπ κορν όταν σκάνε. Άφησέ τα για άλλο μισό λεπτό, μέχρι να σκάσουν σχεδόν όλα!

Μυστικό για το αλάτισμα: Τα ποπ κορν του φούρνου μικροκυμάτων, επειδή δεν έχουν καθόλου λίπος, δεν κρατάνε εύκολα το αλάτι που τους ρίχνεις. Για να αλατιστούν καλύτερα μόλις βγάλεις το σακουλάκι σου από του φούρνο μικροκυμάτων ρίξε μέσα αλάτι, ξανακλείσ’ το  καλά και ανακίνησε το! Η «υγρασία» που δημιουργείται μέσα στο σακουλάκι για τα λίγα δευτερόλεπτα που το κάνεις αυτό βοηθά το αλάτι να κολλήσει πάνω στα ποπ κόρν σου!

Αν τώρα θέλεις κάτι ακόμα πιο νόστιμο, μπορείς να κάνεις το εξής: Βάλε σε ένα κατσαρολάκι μια κουταλιά μαργαρίνη light και μπαχαρικά που σου αρέσουν, για παράδειγμα πάπρικα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κάρυ, αλάτι κτλ. Μόλις λιώσει η μαργαρίνη, ανακάτεψε τη λίγο με τα μπαχαρικά και πρόσθεσε μέσα τα ποπ κορν που ετοίμασες. Ανακάτεψε μέχρι τα ποπ κορν σου να «τραβήξουν» τη νοστιμιά από τη μαργαρίνη και τα μπαχαρικά! Αν είσαι περισσότερο του γλυκού, μπορείς να κάνεις το ίδιο βάζοντας λίγο ζάχαρη μαζί με τη μαργαρίνη!

Περισσότερες ιδέες για light σνακς μπορείς να δεις εδώ

arrow_previous arrow_next