2ο Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού από το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΟΡΠΗ

new21_together.JPG

Διασκεδάσαμε παρέα με τους μικρούς μας φίλους.. μαθαίνοντας για το νερό!

 

22 Μαρτίου 2011. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, το Ανώτερης Ποιότητας Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή διοργάνωσε σήμερα για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού στο εργοστάσιο Κορπή. Κεντρικός άξονας και στόχος και του φετινού φεστιβάλ ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών αναφορικά με τη σημασία της ενυδάτωσης για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς επίσης και την προστασία των πολύτιμων υδάτινων πόρων και του περιβάλλοντος, μέσα από ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και φυσικά, την ίδια την επαφή τους με το νερό.

Το Φεστιβάλ, στο οποίο συμμετείχαν 120 παιδιά από 4 σχολεία της περιοχής, ξεκίνησε με μία ξενάγηση των μαθητών στο εργοστάσιο Κορπή, στην περιοχή Κορπής, στο Μοναστηράκι Βόνιτσας (Αιτωλοακαρνανία) και συνεχίστηκε με ένα «ταξίδι» γνωριμίας τους με τον κόσμο του νερού. Κατά τη διάρκεια αυτού του «ταξιδιού», τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημασία του νερού στον πλανήτη και για τις προσπάθειες που όλοι θα πρέπει να καταβάλλουμε για να προστατεύσουμε το περιβάλλον και τους διαθέσιμους υδάτινους πόρους, μέσα από μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας συμπεριφορά. Οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ έχουν επιλεγεί από την ομάδα Κορπή σε συνεργασία με τηNestlé Waters, η οποία έχει υλοποιήσει παρόμοιες πρωτοβουλίες σε παγκόσμιο επίπεδο, στο πλαίσιο του Προγράμματος WET. Τη διενέργεια των δραστηριοτήτων ανέλαβαν ειδικά εκπαιδευμένοι εργαζόμενοι στο Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή, ενώ ενεργή συμμετοχή είχαν και οι δάσκαλοι των μαθητών.

P3220212

Με αφορμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο κ. Γιώργος Σαρρής, διευθυντής του εργοστασίου Κορπή, σχολίασε: «Η Nestlé Waters είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε παγκόσμιο επίπεδο σε θέματα προστασίας των υδάτινων πόρων και χρήσης αυτών στις παραγωγικές της δραστηριότητες. Πιστεύοντας πραγματικά πως τα παιδιά μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην προστασία του πλανήτη μας, αρκεί να έχουν την σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση και έχοντας ήδη γίνει αποδέκτες πολύ θετικών σχολίων για την περσινή διοργάνωση, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού. 
Είμαστε ενθουσιασμένοι και παράλληλα σίγουροι ότι η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλει προς τη σωστή κατεύθυνση, προς ένα καλύτερο μέλλον».

DSC_0748_2

DSC_0604_2


Μεταξύ άλλων, το Φεστιβάλ παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, βουλευτές του νομού, καθώς και άλλοι αρμόδιοι για θέματα περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή.

 

Κορπή, το Δώρο της Φύσης για τον Άνθρωπο!

korpi