24 νηστίσιμες συνταγές Kallimanis

kallimanis_nhstisimes2.jpg

tn_7

Γαρίδες «κρεολή» με ρύζι

Συνταγή εύκολη και γρήγορη
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μαγειρέματος: 20΄
Για 4 μερίδες

 

garides XK me ouraΥλικά:

  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες KALLIMANIS
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  •  ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
  •  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  •  ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  •  2 κουτ. σούπας αλεύρι
  •  2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα
  •  1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  2 κουτ. τσαγιού σκόνη τσίλι
  •  3-4 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά )
  •  1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
  •  2 φλιτζάνια βραστό ζωμό λαχανικών
  •  2 κουτ. σούπας λάδι

Εκτέλεση :

1. Ξεπαγώνετε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλινο και το σκόρδο για 2΄. Προσθέτετε το αλεύρι και το ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά. Προσθέτετε την ντομάτα, τον τοματοπελτέ, τα μπαχαρικά και βράζετε την σάλτσα για 10΄.Προσθέτετε τις γαρίδες, τις αφήνετε να σιγοβράσουν μέσα στη σάλτσα για 5΄ και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
3. Εντωμεταξύ σοτάρετε το ρύζι μέσα σε 2 κουτ.σούπας λάδι για 1΄.Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και λίγο αλάτι, αν χρειαστεί. Σιγοβράζετε το ρύζι για 10΄, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την σκεπάζετε με χαρτί κουζίνας και με το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνετε το ρύζι για 5΄μέχρι να πιει τους χυμούς του και το ανακατεύετε με ένα πιρούνι.
4. Το σερβίρετε σε πιάτα και το περιχύνετε με τις γαρίδες κρεολή. Διακοσμείτε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

arrow_previous arrow_next