24 νηστίσιμες συνταγές Kallimanis

kallimanis_nhstisimes2.jpg

tn_13

Καλαμάρι φιλέτο γεμιστό με φέτα και ντομάτα

Συνταγή εύκολη και γρήγορη
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος μαγειρέματος: 5΄-7΄
Για 4 μερίδες μεζέ

skafaki-kalamari olokliroΥλικά:

  • 500 γρ. καλαμάρι φιλέτο KALLIMANIS
  •  ½ φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένη
  •  1 μέτρια ώριμη, σφιχτή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  •  3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  •  3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Ξεπαγώνετε το καλαμάρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το πλένετε και το στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας. Κόβετε τα πλοκάμια τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα κρατάτε.
2. Ανακατεύετε προσεκτικά την φέτα με την ντομάτα και τον μαϊντανό και γεμίζετε τα καλαμάρια μέχρι τη μέση. Κλείνετε το άνοιγμα με τα πλοκάμια πιέζοντας τα προς τα μέσα.
3. Αλείφετε τη σχάρα με λίγο λάδι. Αλείφετε και τα καλαμάρια και τα ψήνετε προσεκτικά από όλες τις πλευρές για 5΄-7΄ περίπου ανάλογα με το μέγεθος και την ένταση της φωτιάς. Φροντίζετε να μην παραψηθούν γιατί θα σκληρύνουν.
4. Σερβίρετε τα καλαμάρια σε πιατέλα γαρνιρισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες λεμονιού. Τα συνοδεύετε με ανάμικτη πράσινη σαλάτα.

arrow_previous arrow_next