24 νηστίσιμες συνταγές Kallimanis

kallimanis_nhstisimes2.jpg

tn_2

Καλαμαράκια με ελιές

Κατηγορία: παραδοσιακή κουζίνα
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 30’

6 μερίδες

kalamari mpoukiesΥλικά:

  • 700 γρ. καλαμαράκια κομμένα και καθαρισμένα
  •  1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  •  250 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  •  ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  •  1/3 φλιτζανιού κόκκινο ξηρό κρασί
  •  1 φλιτζάνι πράσινες τσακιστές ελιές χωρίς κουκούτσι, ξαρμυρισμένες
  •  αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ξεπαγώνετε τα καλαμαράκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα πλένετε και τα στραγγίζετε καλά.
2. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε τα καλαμαράκια. Τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγάλουν τα υγρά τους.
3. Τα σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε την ντομάτα και το μαϊντανό και τα σιγοβράζετε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 15΄.
4. Προσθέτετε τις ελιές και συνεχίζετε να σιγοβράζετε το φαγητό για άλλα 10΄ ή μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια.
5. Συνοδέψτε το πιάτο με ρύζι, τηγανιτές πατάτες ή ανάμικτη σαλάτα.

arrow_previous arrow_next