15 Πρωτότυπες ιδέες για το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι: Χριστουγεννιάτικες Συνταγές – Διακόσμηση – Δώρα για τους καλεσμένους!

images_xmas_tn_6124281_m.jpg

Συνταγή Νο4: Ψητό αχλάδι με σάλτσα σοκολάτας και σουσάμι

alt

Υλικά

 

10 μέτρια αχλάδια

10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

10 γαρύφαλλα

2 ξύλα κανέλλας

Χυμός 1 μεγάλου λεμονιού

Φλούδα 1 λεμονιού

6-7 ποτήρια λευκό γλυκό κρασί

Νερό

Σουσάμι για πασπάλισμα

 

Για της σος σοκολάτας

250γρ κουβερτούρα

2 ½ ποτήρια κρέμα γάλακτος (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και light ή να αναμίξετε 2 ποτήρια γάλα με ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος για λιγότερες θερμίδες και πιο ελαφριά σος)

5 κουταλιές της σούπας κονιάκ

 

Εκτέλεση

 

Ξεφλουδίζετε τα αχλάδια με προσοχή, χωρίς να αφαιρείτε το κοτσάνι τους. Τα τοποθετείτε όρθια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε το κρασί, τη ζάχαρη, τα γαρύφαλλα, την κανέλλα, το χυμό λεμονιού και τη φλούδα του. Τέλος προσθέτετε τόσο νερό ώστε να καλυφθούν τα αχλάδια. Σιγοβράζετε για περίπου 30 λεπτά, περιχύνοντας τακτικά το πάνω μέρος των αχλαδιών με σιρόπι.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίζει να φουσκώνει αφαιρείτε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα στην κρέμα την κουβερτούρα, την οποία έχετε κόψει σε κομμάτια. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα και την αφήνετε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε.

Εντωμεταξύ, σουρώνεται τα αχλάδια και σερβίρετε το κάθε αχλάδι σε βαθύ πιάτο. Περιχύνετε με μια γενναία δόση σος σοκολάτας και πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι. Για το γαρνίρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο σιρόπι βύσσινο ή φράουλα, και μια κουταλιά από το αντίστοιχο γλυκό κουταλιού για να δώσετε χρώμα στο πιάτο σας!

 

arrow_previous arrow_next