Εβδομάδα διατροφής από τον πανελλήνιο σύλλογο Διαιτολόγων-Διατροφολόγων

new13_evdiatr.jpg

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ, ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ”

 

Aθήνα, 22 Οκτωβρίου 2010 – Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων πρόκειται να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις – διαδραστικές ομιλίες, με στόχο την ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας αλλά και του κοινού για τα νεότερα δεδομένα που αφορούν τη διατροφή της γυναίκας στην πιο «ενδιαφέρουσα» φάση της ζωής της, αυτή της εγκυμοσύνης αλλά και τη διατροφή του παιδιού, στη βρεφική αλλά και νηπιακή ηλικία ( 0-3 ετών).

 

 Την έναρξη των εργασιών της «Εβδομάδας Διατροφής 2010» σηματοδοτεί μία Επιστημονική Ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010, στο Ίδρυμα Ευγενίδου. υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του ΕΦΕΤ, του ΣΕΒΤ και του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

 

Το χαιρετισμό στην Ημερίδα πρόκειται να απευθύνει ο  Υφυπουργός Υγείας Διατροφής και Άθλησης, κύριος Αηδόνης Χρήστος ενώ στη συνέχεια θα προλογίσουν την εκδήλωση, η Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Ελληνικής Διατροφής κυρία Λινού Αθηνά, η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων κυρία Ελπίδα Παπαδοπούλου, ο Πρόεδρος Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) κύριος Νυχάς Γεώργιος- Ιωάννης και ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΒΤ) κύριος Γαμβρός Ρόδιος.

 

Στην επιστημονική ημερίδα συμμετέχουν έγκριτοι εισηγητές από διαφορετικούς χώρους, μεταξύ των οποίων η Αντιπρόεδρος του ΕΟΦ κυρία Σκουρολιάκου Μαρία, ο κύριος Γεωργόπουλος Μαιευτήρ – Γυναικολόγος του Μαιευτηρίου ΡΕΑ και η Επίκουρος Καθηγήτρια Τμήματος Μαιευτικής ΑΤΕΙ Αθήνας,  κυρία Πεχλιβάνη Φανή και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες.

 

Την Ημερίδα θα διαδεχθούν Ομιλίες και εκδηλώσεις σε Δήμους, τόσο στην Αττική όσο και πανελλαδικά σε επιλεγμένους Δήμους που δραστηριοποιούνται μέλη του Συλλόγου.

 

Λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος που έδειξαν τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων αλλά και οι εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών σε όλη την Ελλάδα οι εκδηλώσεις στους Δήμους θα διαρκέσουν περισσότερο από μία εβδομάδα όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

 

Οι ομιλίες στους Δήμους απευθύνονται κυρίως στις υποψήφιες μητέρες, στην οικογένεια και στόχο έχουν να ενημερώσουν για τα νεότερα δεδομένα γύρω από το θέμα της φετινής «Εβδομάδας Διατροφής». Οι κεντρικές ομιλίες στην Αθήνα πρόκειται να πραγματοποιηθούν στους Δήμους Αθηναίων (19/11, Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης»), Γαλατσίου (27/11 Δημαρχείο), Παλαιό Φάληρο (3/2, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων) και στο Δήμο Ι. Ρέντη (1/12 Πνευματικό Κέντρο).

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού, αναφορικά με τις δράσεις του Συλλόγου και τους Δήμους που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις ομιλίες στο πλαίσιο της Εβδομάδας Διατροφής, έχει σχεδιαστεί ειδική ιστοσελίδα στο Internet, ενώ με ένα κλικ www.evdomadesdiatrofis.gr μπορεί να λάβει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.