Βιολογικός κρόκος Κοζάνης με πράσινο τσάι και μέντα: Δυο νέες γεύσεις στη βραβευμένη σειρά βιολογικών αφεψημάτων με επιλεγμένα βότανα

new12_krokoskozanhs.jpg

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

 

Η σειρά βιολογικών αφεψημάτων με κρόκο Κοζάνης, που πρόσφατα διακρίθηκε με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης & Ποιότητας, επεκτείνεται με δύο [2] νέες ‘προτάσεις’. Ο ευεργετικός κρόκος Κοζάνης -πλούσιος σε συστατικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες- ‘μπλέκεται’ με Πράσινο Τσάι, Πιπερόριζα –το γνωστό τζίντζερ- και Γλυκόριζα στο νέο Πράσινο Τσάι, ενώ το Αναζωογονητικό Ρόφημα αποτελεί ένα δημιουργικό ‘μείγμα’ του βασικού συστατικού, Μέντας και Λεμονόχορτου. Τα επτά [7] πλέον αφεψήματα της σειράς είναι προϊόντα βιολογικής γεωργίας και φέρουν τη σφραγίδα πιστοποίησης του οργανισμού ΔΗΩ, που εγγυάται τη χρήση βιολογικών συστατικών και την υιοθέτηση διαδικασιών παραγωγής που σέβονται το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη. Βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές, τα βιολογικά αφεψήματα -ζεστά ή κρύα- αποτελούν μία πρόταση γεύσης, τόνωσης και ευεξίας, που μετατρέπει τον κρόκο Κοζάνης -το ‘χρυσάφι της ελληνικής γης’- σε καθημερινή συνήθεια.

 

Οι ευεργετικές ιδιότητες και η ποιότητα του πρωταγωνιστικού συστατικού -ο κρόκος Κοζάνης θεωρείται η κορυφαία ποιότητα του πολύτιμου καρυκεύματος παγκοσμίως- καθώς και ο μοναδικός χαρακτήρας των συνταγών αναγνωρίστηκαν με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης & Ποιότητας [International Taste & Quality InstituteiTQi], ενός από τους πιο αξιόπιστους φορείς στη βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών. Παράλληλα, το βιολογικό Αρωματικό Ρόφημα με κρόκο Κοζάνης & Φασκόμηλο απέσπασε ένα ακόμα χρυσό αστέρι, απόδειξη της ποιότητας και ιδιαιτερότητάς του, στο πλαίσιο των βρετανικών Great Taste Awards 2010. Οι παραπάνω διακρίσεις επιβεβαιώνουν την υπεροχή των συγκεκριμένων προϊόντων –των πρώτων βιολογικών αφεψημάτων παγκοσμίως που συνδυάζουν το μοναδικό βιολογικό κρόκο Κοζάνης με επιλεγμένα βότανα.

 

Ο κρόκος είναι το ακριβότερο μπαχαρικό στον κόσμο, λόγω της απαιτητικής και χειρωνακτικής διαδικασίας συλλογής και επεξεργασίας του φυτού. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάζονται περίπου 150.000 άνθη κρόκου για ένα κιλό αποξηραμένων στιγμάτων του άνθους. Οι ωφέλιμες ιδιότητές του σύμφωνα με την παραδοσιακή ιατρική, όπως η αντισηπτική, η αντισπασμωδική και η χωνευτική δράση, έχουν πλέον επιβεβαιωθεί επιστημονικά. Νέες μελέτες απέδειξαν, παράλληλα, ότι τα στίγματα του κρόκου διαθέτουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, ενώ συγκλίνουν προς το συμπέρασμα ότι βελτιώνουν και τη μνήμη.

 

 

 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΦΕΨΗΜΑΤΑ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ & ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΒΟΤΑΝΑ

Η ΣΕΙΡΑ

 

 

Βιολογικό Πράσινο Τσάι με Κρόκο Κοζάνης, Πιπερόριζα [Τζίντζερ], Γλυκόριζα & επιλεγμένα βότανα

Πράσινο τσάι και αρωματικές ρίζες, ένας συνδυασμός ευεξίας από την Ασιατική τέχνη της ζωής.

 

 

Βιολογικό Αναζωογονητικό Ρόφημα με Κρόκο Κοζάνης, Μέντα, Λεμονόχορτο & επιλεγμένα βότανα

Κάθε γουλιά του χαρίζει τη δροσιά της μέντας και τη φρεσκάδα του λεμονιού.

 

 

Βιολογικό Μεσογειακό Ρόφημα με Κρόκο Κοζάνης, Δενδρολίβανο, Θυμάρι & επιλεγμένα βότανα

Χρώματα των ελληνικών αυλών και αρώματα του αιγαιοπελαγίτικου θέρους, ‘συμπυκνωμένα’ σε ένα φακελάκι.

 

 

  

Βιολογικό Θερμαντικό Ρόφημα με Κρόκο Κοζάνης, Κανέλα, Γαρύφαλλο & επιλεγμένα βότανα

Συνδυασμός γλυκών καρπών με το άρωμα εξωτικών καρυκευμάτων, ιδανικός για τις χαμηλές χειμωνιάτικες θερμοκρασίες.

 

 

Βιολογικό Μαύρο Τσάι με Κρόκο Κοζάνης, Λεμόνι & Δυόσμο

Στα μαγαζιά της Ανατολής και στα αραβικά παζάρια, το συγκεκριμένο ρόφημα προσφέρεται ως ‘καλωσόρισμα’, ζεστό ή κρύο.

 

 

Βιολογικό Παραδοσιακό Ρόφημα με Κρόκο Κοζάνης, Μέλι, Πορτοκάλι & επιλεγμένα βότανα

Παραδοσιακό ρόφημα του χωριού Κρόκος, με το οποίο οι ντόπιοι υποδέχονται τους επισκέπτες, δίνοντας μία πρώτη γεύση της ‘ιδιαιτερότητας’ του τοπικού -αλλά με διεθνή εμβέλεια- καρυκεύματος.

 

 

Βιολογικό Αρωματικό Ρόφημα με Κρόκο Κοζάνης, Φασκόμηλο, Λουίζα & επιλεγμένα βότανα

Φύλλα και σπόροι που συλλέγονται χειρωνακτικά, ‘σμίγουν’ με τη ντελικάτη ευωδιά ανθέων σε ένα ιδιαίτερο, απολαυστικό συνδυασμό.

 

Τα βιολογικά αφεψήματα με κρόκο Κοζάνης παράγονται και διανέμονται από την εταιρεία Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης.

Διατίθενται σε σούπερ μάρκετ και σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

 

Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης

Η εταιρεία Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης ιδρύθηκε το 2007, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης [www.safran.gr] και της ΚΟΡΡΕΣ. Στόχος της είναι η προώθηση του ευεργετικού ελληνικού κρόκου, αναπτύσσοντας προϊόντα βασισμένα στο μοναδικό αυτό συστατικό, καθώς και η στήριξη περισσοτέρων από 1,500 οικογενειών σε

20 χωριά της περιοχής που ασχολούνται με τη συλλογή μιας από τις καλύτερες ποιότητες βιολογικού κρόκου παγκοσμίως. Η Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης διαθέτει βιολογικό κρόκο σε στίγματα και σκόνη, καθώς και μία σειρά επτά [7] βιολογικών αφεψημάτων με κρόκο Κοζάνης, που αποτελεί παγκόσμια καινοτομία. Όλα τα προϊόντα, βασισμένα σε συστατικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, είναι βιολογικά πιστοποιημένα από τον οργανισμό ΔΗΩ, τον πρώτο ελληνικό φορέα πιστοποίησης.

 

Από το 1999 ο Ελληνικός Κρόκος Κοζάνης βρίσκεται στο μητρώο των Προστατευομένων Ονομασιών Προέλευσης.

 

International Taste & Quality Institute [iTQi] / www.itqi.com

Ο iTQi είναι ένας από τους κορυφαίους, ανεξάρτητους οργανισμούς, με αντικείμενο την αξιολόγηση και προώθηση εδεσμάτων και ποτών ανώτερης ποιότητας απ’ όλο τον κόσμο. Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι 140 Chefs και Sommeliers, οι οποίοι ‘ανήκουν’ στους πιο καταξιωμένους ευρωπαϊκούς φορείς του χώρου, όπως οι Maîtres Cuisiniers of Belgium and France, Académie Culinaire de France, Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, Federazione Italiana Cuochi, Jeunes Restaurateurs d’Europe, Associaciones de Cocineros de España, Verband der Köche Deutschlands, Hellenic Chef Association, Associação de Cozinheiros Profissionais de Portugal, καθώς και η Association de la Sommellerie Internationale [ASI] που έχει παρουσία σε περισσότερες από 41 χώρες.

 

Η διαδικασία αξιολόγησης κάθε προϊόντος -βάσει ‘ανώνυμου’ δείγματος- είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Η ένταση της γευστικής απόλαυσης, καθώς και κριτήρια όπως όψη, άρωμα, υφή, γεύση και επίγευση, αναλύονται λεπτομερώς. Μόνο τα προϊόντα που αθροίζουν συνολική βαθμολογία άνω του 70%, διακρίνονται με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης –μία μοναδική διεθνής αναγνώριση.

 

Σε συνέχεια δοκιμής και αξιολόγησής τους από την κριτική επιτροπή διεθνούς κύρους, το Αρωματικό Ρόφημα με Κρόκο Κοζάνης & Φασκόμηλο απέσπασε Τρία Αστέρια, ενώ το Μεσογειακό Ρόφημα με Κρόκο Κοζάνης & Δενδρολίβανο, το Θερμαντικό Ρόφημα με Κρόκο Κοζάνης & Κανέλα, το Μαύρο Τσάι με Κρόκο Κοζάνης & Λεμόνι και το Παραδοσιακό Ρόφημα με Κρόκο Κοζάνης & Μέλι διακρίθηκαν με Δύο Αστέρια.

 

The Guild of Fine Food/ Great Taste Awards

O βρετανικός οργανισμός The Guild ιδρύθηκε το 1995 με στόχο να αποτελέσει συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους παράγοντες της ανεξάρτητης αγοράς τροφίμων στη Μ. Βρετανία. Ο οργανισμός διοργανώνει εκθέσεις [Speciality Food Fairs] και εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ έχει την επιμέλεια της έκδοσης Fine Food Digest.

 

Το 1993 ξεκίνησε το θεσμό Great Taste Awards, το βρετανικό σημείο αναφοράς  για υψηλής ποιότητας τρόφιμα και ποτά, ο οποίος συγκεντρώνει 4.500 συμμετοχές κατά μέσο όρο ετησίως. Όλα τα προϊόντα εξετάζονται ενδελεχώς από μία προσεκτικά επιλεγμένη επιτροπή ειδικών, στην οποία συμμετέχουν κορυφαίοι chefs, αγοραστές, κριτικοί και επιχειρηματίες του χώρου. Στο πλαίσιο των Great Taste Awards 2010, περισσότερα από 6.000 προϊόντα τέθηκαν στο μικροσκόπιο για διάστημα 2 μηνών.