Σαρδέλες στο φούρνο

new3_849094_blog.jpg

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό σαρδέλες
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χυμός 2 λεμονιών
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις σαρδέλες, τις καθαρίζετε (κεφάλια και εντεράκια) και τις αραδιάζετε σε ένα ταψί. Στη συνέχεια κόβετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε λεπτές φέτες και τα απλώνετε πάνω από τα ψάρια. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, λάδι, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο νερό και ανακατεύετε προσεκτικά. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά στους 170 βαθμούς. 

 
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr