Οι τάσεις στο μακιγιάζ για το καλοκαίρι 2010

new7_5529787_blog.jpg

Οι ζέστες έχουν αρχίσει να πιάνουν, τα μαγιό και τα καλοκαιρινά ρούχα έχουν λάβει την σωστή θέση στις ντουλάπες και όλα είναι έτοιμα για να ζήσουμε ένα ακόμα έντονο και Ελληνικό καλοκαίρι όπως μόνο οι Έλληνες γνωρίζουν! Για να ταιριάξετε όμως με το καλοκαίρι, το outfit και την διάθεση σας θα πρέπει να αποκτήσετε και το αντίστοιχο style. Και για πετύχετε ένα ολοκληρωμένο και άκρως καλοκαιρινό look πρέπει να προσαρμόσετε ανάλογα και το μακιγιάζ. Η φετινή μόδα είναι απλή και πολύ κοριτσίστικη!

 

Αρχικά το κυρίαρχο χρώμα για το φετινό καλοκαίρι είναι το ροζ. Ροζ παντού σε όλες τις δυνατές αποχρώσεις, από το baby ροζ μέχρι το φούξια και το απαλό λιλά έχει κατακλύσει όλες τις παλέτες. Εκτός όμως από το ροζ, για πιο έντονα αποτελέσματα και λιγότερο κοριτσίστικα, φέτος το καλοκαίρι θα παίξετε με κοραλλί, πορτοκαλί, χρυσό-μπρονζέ για ηλιοκαμένες επιδερμίδες, καρπουζί και ροδί.

 

Το χρώμα στα μάτια ακολουθεί δύο τάσεις εκ διαμέτρου αντίθετες. Από την μία προτείνεται μάτι γυμνό χωρίς χρώμα, απόλυτα φυσικό, το οποίο αναδεικνύεται με το σωστό κονσίλερ για να φωτίσει και αποκτάει  έντονο βλέμμα με πολλές στρώσεις μάσκαρα που αναδεικνύουν τις βλεφαρίδες. Εκτός από το κλασσικό και διαχρονικό μαύρο χρώμα στη μάσκαρα τολμήστε ένα soft καφέ ή ακόμα ένα funky μπλε.

 

Από την άλλη εάν επιθυμείτε χρώμα στα μάτια τότε προτείνονται το κίτρινο ή το πράσινο που ιριδίζει σε όλες τις δυνατές αποχρώσεις. Τα χρώματα αυτά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε είτε σε μορφή υγρής σκιάς για πιο σταθερό αποτέλεσμα είτε σε μορφή μολυβιού.

 

Γενικά, προτιμήστε προϊόντα που είναι ανθεκτικά στο νερό και δεν σπάνε με την ζέστη και την λιπαρότητα του προσώπου. Ειδικά για το fond de teint επιλέξτε ένα προϊόν στη σωστή απόχρωση με ελαφρύτερη υφή, ώστε να αφήνει την επιδερμίδα να αναπνέει.

 

Τέλος, όσον αφορά τα χείλη, το καλοκαίρι προτείνονται κυρίως lip gloss διάφανα για δροσερό και φυσικό αποτέλεσμα ή χρώματα κοραλλί, ροζ και καφέ μπρονζέ.

 

 

Νικολάκη Δέσποινα

Υπεύθυνη σύνταξης και επιμέλειας ενοτήτων Μόδας – Ομορφιάς – Ψυχαγωγίας