cvphoto_xeniantoni.jpg

Η Ξένια Ντώνη σπούδασε Ψυχολογία στο αγγλόφωνο τμήμα (ELUP) του Πανεπιστήμιου Eötvös Loránd της Βουδαπέστης στην Ουγγαρία. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Keele University, UK.

Είναι  κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου: αρ. Πρωτ. 6128, 12/1998

Έχει ειδικευθεί στην Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία για διαταραχές όπως άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, κ.α. από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ).

Εργάστηκε σε διάφορα Κέντρα Ψυχολογικών Υπηρεσιών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (π.χ. Κέντρο Κρίσεων Γυναικών, στο Hjørring, Δανία, Κέντρο Ψυχολογικών Υπηρεσιών, Frederikshavn) καθώς και σε φορείς όπως το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Πρόληψη της Χρήσης Ναρκωτικών και την Προαγωγή της Υγείας (ΕΠΙΨΥ). 

Συμμετέχει στο μεταπτυχιακό σεμινάριο στις Ψυχοσεξουαλικές Διαταραχές του ΕΠΙΨΥ και εξειδικεύεται στην αξιολόγηση, διάγνωση και θεραπεία των ψυχογενών σεξουαλικών δυσλειτουργιών στον άνδρα και τη γυναίκα, όπως: διαταραχές στύσης, πρόωρη εκσπερμάτιση, όψιμη και αδυναμία εκσπερμάτισης, ανοργασμία, ανεσταλμένος οργασμός, έλλειψη ερωτικής επιθυμίας, δυσπαρευνία, κολεόσπασμος, κ.α.

Έχει πολυετή συνεργασία με το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο ως υπεύθυνη των τομέων:
α) Ανοιχτής Γραμμής Ενημέρωσης (Help line),
β) Έρευνας για την ανθρώπινη σεξουαλική συμπεριφορά,
γ) Συμβουλευτικής Εφήβων και Ενηλίκων, Συμβουλευτική γονέων, εφήβων, παιδιών σε θέματα σεξουαλικότητας και σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Έχει δώσει σεμινάρια και διαλέξεις σε εκπαιδευτικούς Α΄βάθμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης, μαθητές Ιδιωτικών και Δημόσιων Γυμνασίων και Λυκείων, σε Δήμους, Οργανισμούς και Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ψυχολογικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα σε θέματα σεξουαλικών σχέσεων στην εφηβεία, αντισύλληψη, εφηβική εγκυμοσύνη, τρόποι επικοινωνίας των εφήβων και προϋποθέσεις για ικανοποιητικές σεξουαλικές σχέσεις, κυβερνοσέξ, σχέσεις στο Internet.

Συμμετείχε σε ερευνητικές ομάδες για τον σχεδιασμό, υλοποίηση και αξιολόγηση των Ευρωπαϊκών διακρατικών προγραμμάτων, όπως το Πρόγραμμα Ενημερωτικής Εκστρατείας για το Αλκοόλ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organisation) και συνεργάστηκε με ΚΕΚ ως Υπεύθυνη του τομέα Στήριξης Ανέργων και Ευπαθών Ομάδων Πληθυσμού.
Από το 2000 έως σήμερα συνεργάζεται με ηλεκτρονικά περιοδικά, και έχουν δημοσιευτεί άρθρα της σε γνωστές εφημερίδες και περιοδικά και επίσης συμμετέχει ως επιστημονική σύμβουλος σε πολλές τηλεοπτικές & ραδιοφωνικές εκπομπές με θέμα την ανθρώπινη Σεξουαλική Ανάπτυξη και Λειτουργία.

Ξένια Ντώνη
Ρόδου 4, Μαρούσι
Τηλ. 211 2260 650
e-mail:
xenia.ntoni@gmail.com