Κρέμα πορτοκάλι

new5_4342390_blog.jpg

Υλικά

 

1 μικρή συσκευασία φυτική κρέμα γάλακτος για σαντιγί

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

2 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι

½ κούπα ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκάλι

5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ, διαλυμένες σε νερό

½ φλιτζάνι κουβερτούρα (σε νιφάδες)

Για το σερβίρισμα

6 – 8 πορτοκάλια πλυμένα και αδειασμένα από το εσωτερικό

1/3 φλιτζανιού νιφάδες σοκολάτας

 

Εκτέλεση

 

Αρχικά χτυπάτε την φυτική κρέμα με 2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη. Μόλις η κρέμα γίνει σαντιγί τη  βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.

Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα βράζετε 2 ποτήρια φρεσκοστυμένο χυμό πορτοκάλι με μισή κούπα ζάχαρη. Προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκάλι και αφήνετε να βράσει για ένα 20λεπτο. Στη συνέχεια, προσθέτετε 5 κουταλιές κορν φλάουρ, τις οποίες έχετε διαλύσει σε νερό. Ανακατεύετε να διαλυθεί στην κατσαρόλα με το σιρόπι σας και να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Στο τέλος προσθέτετε και μισό φλιτζάνι νιφάδες κουβερτούρας κι ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφού κρυώσει αρκετά προσθέτετε τη σαντιγί ανακατεύοντας πολύ απαλά και κυκλικά με ένα κουτάλι για να μην χαθεί ο αέρας της σαντιγί.

Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει και τη σερβίρετε μέσα σε πορτοκάλια τα οποία έχετε πλύνει καλά και αδειάσει, δημιουργώντας όμορφα, φυσικά μπολάκια. Διακοσμήστε με λίγο ξύσμα σοκολάτας.