Η Creta Farm σύμμαχος της ιατρικής κοινότητας

deltia typou 2_cretafarm.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ζωικά λίπη και ελαιόλαδο» διοργάνωσε η Creta Farm, στο πλαίσιο συμμετοχής της στο 6ο Ετήσιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στόχος της συζήτησης ήταν να αποσαφηνιστεί, με τη βοήθεια έγκριτων επιστημόνων από το χώρο της καρδιολογίας και της διατροφολογίας, η έννοια της Μεσογειακής διατροφής στη σύγχρονη εποχή και ο ρόλος των λιπαρών στη διατροφή μας.

Ομιλητές ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας & Αθηροσκλήρωσης, κ. Δημήτρης Ρίχτερ και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Αντώνης Ζαμπέλας, οι οποίοι μέσα από πορίσματα μελετών, ανέδειξαν τη συμβολή του ελαιολάδου στην προστασία από τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Πρόεδρος της συζήτησης, ήταν ο Πρόεδρος της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος, κ. Απόστολος Ευθυμιάδης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ρίχτερ στην ομιλία του σχετικά με την κρητική διατροφή: “Ιατρικές έρευνες που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται στην Ευρώπη και την Αμερική αποκαλύπτουν πως το ελαιόλαδο, όταν αντικαταστήσει το ζωικό λίπος στη διατροφή μας, όχι μόνον προστατεύει την καρδιά αλλά και…μειώνει τη χοληστερόλη, έχει αντιοξειδωτική δράση, προστατεύει από καρκίνους, βοηθά τη λειτουργία του ήπατος, είναι ιδανικό για τη διατροφή των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη και τόσα άλλα.”

Στην εισήγησή του ο κ. Ζαμπέλας εστίασε στο ρόλο των λιπαρών στην διατροφή μας, συνιστώντας τον έλεγχο της κατανάλωσης λίπους, καθώς και την αντικατάσταση των περισσοτέρων κορεσμένων λιπαρών με ακόρεστα φυτικά έλαια ή μαλακές μαργαρίνες, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Επιπλέον αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά των κορεσμένων και trans λιπαρών και πως αυτά συνδέονται με τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Συγκεκριμένα, τόνισε τη συσχέτιση των trans λιπαρών οξέων με την αύξηση της χοληστερόλης και την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρωτοβουλία της Creta Farm να παρασκευάσει προϊόντα βασισμένα στο ελαιόλαδο.

H Creta Farm παρέχοντας έμπρακτα την υποστήριξή της στην ελληνική ιατρική κοινότητα και τους μελλοντικούς εκπροσώπους της, ανακοίνωσε τη χορήγηση μιας ακόμα υποτροφίας σε γιατρό – μέλος της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδας για μετεκπαίδευση του στο εξωτερικό. Σύμφωνα με δήλωση του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας, κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη: “Η Creta Farm επενδύει στους νέους επιστήμονες, την ελπίδα της κοινωνίας μας για ένα αύριο με λιγότερα ποσοστά θνησιμότητας από καρδιακά νοσήματα.”
____________________________________________________

Η Creta Farm, μία αμιγώς ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε από την Κρήτη, αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο και πλέον εξειδικευμένο όμιλο επιχειρήσεων κρέατος και αλλαντικών στην Ελλάδα. Παράλληλα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λίγες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και στην Αμερικανική αγορά. Στόχος της Creta Farm είναι να πρωτοστατήσει στην παγκόσμια τάση για υγιεινή διατροφή παράγοντας καινοτόμα προϊόντα που ενισχύουν το προφίλ των ελληνικών επιχειρήσεων παγκοσμίως.